Μια εβδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για final four της Μαδρίτης (15/5) ο Δημήτρης Ιτούδης κέρδισε μια σημαντική προσωπική διάκριση καθώς αναδείχθηκε προπονητής της σεζόν στην VTB League. Ο Μακεδόνας τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αναδείχθηκε πρώτος με 5 ψήφου έναντι 2 ψήφων του Άλαρ Βαράακ της Κάλεβ . Από ένα ψήφο έλαβαν οι Βασίλι Καράσεφ (Ζενίτ), Σεργκέι Μπαζάρεβιτς (Λοκομοτίβ Κούμπαν) και Ρίμας Κουρτινάιτιτς (Χίμκι).

Το πάνελ αυτών που ψήφισαν αποτελούνταν από τους: Γκούνταρς Βέτρα (Λετονία), Ιβάν Εντέσκο (Ρωσία), Γιρι Ζίντεκ (Τσεχία), Ιλόνα Κόρτσιν (Ρωσία), Χάνο Μότολα (Φινλανδία), Μάρτιν Μιούρσεπ (Εσθονία), Τόμας Πατσέσας (Λιθουανία), Σεργκέι Ταρακάκοφ (Ρωσία), Βαλερί Τιχονένκο (Καζακστάν) και Χέινο Έντεν (Εσθονία).

Ο Δημήτρης Ιτούδης οδήγησε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ρεκόρ 26-4 σε όλη τη σεζόν, ενώ η ομάδα του είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 71,7 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ είχε την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 90,4 πόντους κατά μέσο όρο. Την περσινή σεζόν το βραβείο πήρε ο Ρίμας Κουρτιναϊτιτς, ενώ αυτή είναι η δεύτερη σεζόν που η VTB League δίνει το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις δηλώσεις του ανέφερε: «Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου και όλο το επιτελείο, δηλαδή τους προπονητές, τους γιατρούς τους φυσικοθεραπευτές και φυσικά την διοίκηση της ομάδας που μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ με αυτούς τους εκπληκτικούς παίκτες. Κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν. Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα και θέλω να επαναλάβω ότι τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα. Έχουμε δρόμο ακόμα να διανύσουμε στην σεζόν, και ελπίζω να κερδίσουμε ακόμα περισσότερα τρόπαια ως ομάδα»