Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του γαλλικού μπάσκετ, είναι έτοιμος να δοκιμάσει την τύχη του από τον πάγκο της ομάδας της πρωτεύουσας της χώρας. Ο λόγος για τον Αντουάν Ριγκοντό, ο οποίος από τη στιγμή που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (2005, Βαλένθια), έχει απομακρυνθεί παράλληλα από το προσκήνιο, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει πως δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το άθλημα. Η απόφασή του να «ηρεμήσει», μάλιστα, μετά από μία γεμάτη καριέρα, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 2007 είχε αρνηθεί την ανάληψη των ηνίων της εθνικής Γαλλίας, αντικαθιστώντας τον Κλοντ Μπερζό.

Την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά του, όμως, δύσκολα μπορεί να την αρνηθεί. Η Παρί Λεβαλουά είχε μία παταγώδη αποτυχία την φετινή σεζόν. Παρότι είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά του Eurocup, χάνοντας από την Μπάνβιτ στο «νήμα» την πρόκριση στους κορυφαίους «4» στη διοργάνωση, κατέκτησε την ενδέκατη θέση στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν προκρίθηκε καν στα play-offs και η διοίκηση δείχνει αποφασισμένη να προβεί σε ραγδαίες αλλαγές.

Κάπως έτσι, ο Γκρεγκόρ Μπενιό δείχνει να αποχωρεί από τον πάγκο των «πρωτεουσιάνων», με την επιλογή των διοικούντων την Παρί να στρέφονται στη λύση του άλλοτε πρωταθλητή Ευρώπης με την Μπολόνια (1998, 2001) και αργυρό μεταλλιούχο με την εθνική Γαλλίας (2000, Σίδνεϊ). Το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία, μάλιστα, μοιάζει το πιο πιθανό.