Πρωταθλήτρια Ιταλίας αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Σάσαρι! Το συγκρότημα του Ρομέο Σακέτι έκανε το μπρέικ απέναντι στη Ρέτζιο Εμίλια με 73-75 και με 4-3 νίκες στην σειρά των τελικών κατέκτησε το ιταλικό πρωτάθλημα. Αναμφίβολα, πρόκειται για μια ονειρεμένη σεζόν για τη Σάσαρι, η οποία ολοκληρώνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για φέτος, πραγματοποιώντας νταμπλ, αφού νωρίτερα είχε αναδειχθεί και Κυπελλούχος Ιταλίας!

panhgurikh sasari

Με όπλο τη δύναμη της έδρας της, η Ρέτζιο Εμίλια ξεκίνησε με απίστευτη ορμή το παιχνίδι και προηγήθηκε με 21-4 στην πρώτη περίοδο. Ωστόσο, με επιμέρους σκορ 22-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σάσαρι μείωσε στους έξι πόντους τη διαφορά (32-26) προμηνύοντας για ένα μεγάλο παιχνίδι, ανάλογο της περίστασης. Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια μεγάλη αντεπίθεση και κατάφεραν αρχικά να ισοφαρίσουν σε 59-59, επτά λεπτά πριν το τέλος και έπειτα να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 67-69 (37’) και 67-71 με τον Ντάισον (39’).  Η Ρέτζιο Εμίλια απάντησε με δύο απανωτές ισοφαρίσεις (71-71 και 73-73), όμως 10’’ πριν το τέλος ο Ντάισον κέρδισε βολές, τις οποίες εκμεταλλεύτηκε πλήρως για το τελικό 73-75, που έδωσε στην ομάδα του το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, καθώς ο Ντίνερ αστόχησε σε τρίποντο, το οποίο θα έδινε τη νίκη και τον τίτλο στη Ρέτζιο Εμίλια. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ρακίμ Σάντερς με 18 πόντους, όμως ο Ζερόμ Ντάισον ήταν ο πλέον καθοριστικός παίκτης με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Μάλιστα, ο τελευταίος ανακηρύχθηκε MVP των τελικών. Από την πλευρά της Ρέτζιο Εμίλια, ξεχώρισε ο Ακίλε Πολονάρα με 17 πόντους και 14 ριμπάουντ, καθώς επίσης ο Ντρέικ Ντίνερ με 14 πόντους, ο οποίος έγινε μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, αστοχώντας σε τρίποντο με τη λήξη της αναμέτρησης.

Κορυφαίο στιγμιότυπο της βραδιάς, ο Λόγκαν, ο οποίος σπεύδει αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης να παρηγορήσει τους παίκτες της Ρέτζιο Εμίλια.

logan parigorei della valle