Η Μακάμπι Χάιφα, με κορυφαίο τον Πατ Καλάθη, κατάφερε να ρίξει από το… θρόνο του Ισραήλ τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και να πάρει δικαιωματικά τη θέση της σε αυτόν, επικρατώντας στον τελικό με 86-79. Ο Έλληνας φόργουορντ, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, ήταν εξαιρετικός κι οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην κορυφή (πρώτη φορά στην ιστορία της) με 22 πόντους (4/8β, 6/10δ, 2/4τρ) και 10 ριμπάουντ.

Η Μακάμπι Χάιφα, η οποία για να φτάσει στη κατάκτηση του πρωταθλήματος απέκλεισε διαδοχικά τις Γκαλίλ Ελιόν (3-0) και Χάποελ Ελιάτ (3-2), πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε στο σκορ και πήρε τα ηνία του τελικού, καταφέρνοντας έτσι να πετύχει μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Από την άλλη πλευρά, ολοκληρώνεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο μία μέτρια χρονιά για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με το μέλλον του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο της ομάδας να είναι πλέον αρκετά αμφίβολο. Σύμφωνα μάλιστα με τους ανθρώπους της “ομάδας του λαού” εξετάζονται διάφορες λύσεις για τη θέση του προπονητή, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αν και το κασέ του είναι ιδιαίτερα υψηλό γι αυτά, που είναι διατεθειμένη να δώσει η Μακάμπι.