Το παράδειγμα αρκετών παικτών του ΝΒΑ (Μπορίς Ντιό, Άντονι Πάρκερ) που έγιναν παράλληλα ιδιοκτήτες ευρωπαϊκών ομάδων ακολούθησε ο Αμάρ’ε Στούνταμαϊρ, ο οποίος είναι πλέον κι επίσημα πρόεδρος της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Ο Αμερικανός είχε κάνει γνωστό πριν από λίγες ημέρες ότι συζητάει μαζί με ένα γκρουπ επενδυτών να αναλάβει την ομάδα του Ισραήλ, δηλώνοντας τον ενθουσιασμό του γι αυτή την προοπτική.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Στούνταμαϊρ ανακοίνωσε κι επίσημα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο τουίτερ ότι είναι πλέον ο … ισχυρός άνδρας της Χάποελ Ιερουσαλήμ, γράφοντας το εξής μήνυμα: “Σήμερα είμαι ένας από τους περήφανους καινούριους ιδιοκτήτες της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Είναι μία μεγάλη μέρα”.

Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, ο Στούνταμαϊρ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ισραήλ, με τον οποίο συν τοις άλλοις μίλησαν και για θέματα της εκπαίδευσης, τους νέους αλλά και την παγκόσμια ειρήνη, κίνηση που αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι ο Αμερικανός σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει και να βοηθήσει τη δεύτερη πατρίδα του σε αρκετούς τομείς πέρα από το μπάσκετ.

“Ο Πρόεδρος κι εγώ είχαμε μία εξαιρετική συζήτηση σχετικά με την εκπαίδευση, τους νέους και την παγκόσμια ειρήνη” ανέφερε χαρακτηριστικά στο τούιτερ αμέσως μετά τη συνάντηση ο άσσος της Νέας Υόρκης.