Στο τελικό της Κυριακής οδήγησε την Βαρέζε, (81-71 επικράτησε της Ρόμα) ένας εξαιρετικός Ντούσαν Σάκοτα, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του πετυχαίνοντας 21 πόντους (2/2β., 2/2δ., 5/7 τρ., 5ρ., 1ασ.) και μιλώντας σε όλες τις δύσκολες στιγμές του παιχνιδιού για την ομάδα του. 

Η Βαρέζε ξεκίνησε δυνατά κι είχε την πρωτοπορία στο σκορ χάρη στον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού (2/2 δ., 2/2 τρ στο ημίχρονο) και στην ευστοχία της από τα 6,75 (6/11 στο ημίχρονο). Η Ρόμα, από την άλλη, έβαλε την μπάλα μέσα στο καλάθι αφού έβλεπε ότι δεν είναι εύστοχη από έξω (0/6 τρ) και σιγά σιγά ροκάνισε την διαφορά των 8 πόντων του πρώτου δεκαλέπτου κλείνοντας το ημίχρονο στο -3.

Στο δεύτερο ημίχρονο βρίσκοντας λύσεις κι από τα 6,75μ η Ρόμα πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο εκπληκτικός όμως Σάκοτα με ακόμα δύο τρίποντα έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην Βαρέζε προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Από κει και πέρα οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο χωρίς να μπορεί να ξεφύγει κάποια.

Ο Ντούσαν Σάκοτα με ακόμα ένα τρίποντο (5/6) και πέντε σερί πόντους συνολικά έδωσε στην Βαρέζε αέρα τεσσάρων πόντων (65-61) πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Αυτό ήταν και το σύνθημα της νίκης οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό της Κυριακής.

Από τους νικητές εκτός από τον Σάκοτα ξεχώρισαν οι Γκριν (11π, 8ασ), Ντανστόν (9π) και Ερέ (23π) ενώ από την Ρόμα, η οποία ήταν πολύ άστοχη στα τρίποντα έχοντας 3/21 ξεχώρισαν οι Τέιλορ (20π), Γκός (19π) και Τζόουνς (9π).