Την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο της κατακτώντας το 22ο κύπελλο της ιστορίας της θα έχει αύριο στον μεγάλο τελικό η Μπαρτσελόνα, η οποία κέρδισε την Κάχα Λαμποράλ μέσα στο σπίτι της με 69-80. Κορυφαίος από την πλευρά των νικητών ο.. “ρέκορντμαν” Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος πέτυχε 20 πόντους οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Ο αρχηγός των μπλαουγκράνα χρειαζόταν μόλις ένα τρίποντο για να ξεπεράσει τα 49 του Ερέρος και να βρεθεί στην πρώτη θέση όλων των εποχών στον θεσμό, τρίποντο που σημείωσε μόλις στο δεύτερο λεπτό του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθόλη την διάρκειά του με την Κάχα Λαμποράλ να έχει τα ηνία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο μπαίνοντας με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο γήπεδο λόγω της έδρας. Το παιχνίδι πήγε στο ίδιο τέμπο και στο τρίτο δεκάλεπτο βρίσκοντας σταθερά την Κάχα Λαμποράλ μπροστά στο σκορ έστω και με μικρή διαφορά. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι έπαθαν μπλακ άουτ κι  οι παίκτες της Μπαρτσελόνα απέκτησαν μία διαφορά ασφαλείας, την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού φτάνοντας για τέταρτη σερί φορά στον τελικό του κυπέλλου.

Για την νικήτρια Μπαρτσελόνα εκτός από τον Ναβάρο σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι Όλεσον, που σκότωσε την πρώην ομάδα του (3τρ), Τζαβάι (7π,6ρ) και Τόμιτς (9π, 10ρ), οι οποίοι κράτησαν την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα στο πρώτο μέρος (39-35 ημ).

Για την Κάχα Λαμποράλ, η οποία απογοήτευσε το κοινό της που δημιούργησε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, ξεχώρισαν οι Νοτσιόνι (11π, 5ρ), Πλέις (11π, 4ρ) και Λάμπ (15π).