Η Λοκομοτίβ Κούμπαν συνεχίζει τον σχεδιασμό της για την επόμενη χρονιά με αμείωτους ρυθμούς και όπως φαίνεται επιθυμία των διοικούντων του συλλόγου είναι να κάνουν το παν, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, σε Ρωσία και Ευρωλίγκα.

Προς αυτή τη κατεύθυνση λοιπόν, η ρωσική ομάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς, Τιμοφέι Μοζγκόφ, όπου είναι και διακαής πόθος του προέδρου της ΛοκομοτίβΑντρέι Βεντίσεφ. Ο 26χρονος είναι πλέον ελεύθερος, αλλά βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πρώην ομάδα του για νέο συμβόλαιο και με τους Ρώσους να του προτείνουν να επιστρέψει στo Κρασνοντάρ, για 3+1 χρόνια!

“Καταλαβαίνω πως είναι όνειρο κάθε παίκτη να παίξει στο NBA, ειδικά όταν έχει μια προσφορά και το ενδιαφέρον μιας ομάδας. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε πως ο Τομοφέι θα υπογράψει συμβόλαιο μαζί μας για 4 χρόνια. Θέλουμε πάρα πολύ να δούμε τον παίκτη να αγωνίζεται με τα χρώματα της Λοκομοτίβ Κούμπαν, ειδικά στον πρώτο χρόνο μας στην Ευρωλίγκα. Πιστεύω πως ο “Τιμ” είναι εξαιρετικός αντιπρόσωπος του μπάσκετ στην Επικράτεια του Κρασνοντάρ και επιθυμούμε την επιστροφή του!”, τόνισε με νόημα σε δηλώσεις του ο Αντρέι Βεντίσεφ.

Ο ύψους 2μ15 πρώην σέντερ της Χίμκι αγωνίστηκε σε 45 παιχνίδια την φετινή χρονιά, έχοντας 2.4 πόντους και 2.4 ριμπάουντ σε 8.1 λεπτά κατά μέσο όρο.