Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, πραγματοποίησε η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης στα προημιτελικά του Eurocup, κερδίζοντας στην Ρωσία, την Μπουντιβέλνικ, με 83-72.

Καλό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους στον αγώνα, όπου βρέθηκαν να προηγούνται στην πρώτη περίοδο, με 23-19. H ουκρανική ομάδα, ήταν κοντά στο σκορ και δεν άφηνε την Σπαρτάκ να ξεφύγει. Με την συμπλήρωση του ημιχρόνου, το σκορ ήταν 43-36, με την ομάδα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να έχει βάλει τις βάσεις, για την τελική επικράτηση.

Στην επανάληψη, η Μπουντιβέλνικ μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους και με επιμέρους σκορ 18-24, έκλεισε η περίοδος, 61-60 προβληματίζοντας τους Ρώσους. Σε αυτό το σημείο, ήρθε και η αντίδραση της Σπαρτάκ, όπου βελτίωσε την άμυνα της και κατάφερε να φτάσει σε μία εύκολη νίκη, παίρνοντας και την σημαντική διαφορά των 11 πόντων (83-72). Στον επαναληπτικό, αν πραγματοποίησει μια σοβαρή εμφάνιση, δεν φαίνεται πως μπορεί να απειληθεί από τους… φιλότιμους Ουκρανούς.

Κορυφαίος, για άλλο ένα παιχνίδι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 17 πόντους (7/14 δίπ., 1/4 τρίπ., 5 ριμπ., 3 κλεψ., 1 ασίστ) σε 29’ συμμετοχής, ενώ και ο Ράιτ, πρόσθεσε άλλους 18 πόντους και 7 ασίστ, σε 33’. Για τους ηττημένους ξεχώρισε, ο Λίο Λάιονς, με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ, σε 37’ συμμετοχής.