Ο πρώτος τίτλος της σεζόν κρίνεται αύριο (27/9, 19:30) στην Ιταλία και θα τον διεκδικήσουν η Ρέτζιο Εμίλια με την Αρμάνι Μιλάνο. Στο πλαίσιο του Σούπερ Καπ που διεξάγεται στην «PalaRuffini» του Τορίνο, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Μενέτι επικράτησε της Σάσαρι με 78-79, σε ένα ματς που υπενθύμισε τις μεγάλες «μάχες» μεταξύ τους, στους τελικούς του πρωταθλήματος, ενώ οι παίκτες του Γιασμίν Ρέπεσα γνώρισαν μεγάλη αντίσταση από τη Βενέτσια, πριν καταφέρει να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα με 71-66.

Αυτά τα παιχνίδια ανάμεσα σε Σάσαρι και Ρέτζιο Εμίλια, ίσως να είναι και ο ορισμός των «ακατάλληλων για καρδιακούς»! Σε μία επανάληψη των μεταξύ τους «θρίλερ» στους τελικούς του πρωταθλήματος Ιταλίας, η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα ήταν αυτή που «χαμογέλασε» τελευταία. Το σκορ άλλαξε πολλές φορές χέρια, με διαφορές έως και 13 πόντων να ανατρέπονται και το φινάλε να είναι για άλλη μία φορά συναρπαστικό. Ο Αραντόρι απάντησε στον Στίπτσεβιτς για το 72-72, πέντε λεπτά πριν τη λήξη κι εκεί άρχισε… η ρώσικη ρουλέτα. Ο Ντέλα Βάλε, ήταν αυτός που με καλάθι-φάουλ και εύστοχη βολή είχε ξανά τη λύση απέναντι στο τρίποντο του Λόγκαν, για να βοηθήσουν σε ένα σερί που έφτασε στο 0-7, ο Αραντόρι και ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Οι παίκτες του Μέο Σακέτι, δεν κατάφεραν να βρουν λύση παρά μόνο από τη γραμμή των βολών, αν και ο Εγιενγκά δεν ήταν απόλυτα εύστοχος. Με 3/4 βολές μείωσε στον πόντο την απόσταση, αλλά ο ίδιος θα ήταν ξανά «μοιραίος», καθώς στο τρίποντο για την νίκη, στην εκπνοή του χρόνου, αστόχησε με αποτέλεσμα η Ρέτζιο Εμίλια να βρεθεί στον τελικό.

Ο Στέφανο Τζεντίλε ήταν πρώτος σκόρερ για τους νικητές, με 15 πόντους, για να ακολουθήσει ο Λαβρίνοβιτς με 14. Εξαιρετική δουλειά από τους Πολονάρα και Αραντόρι, οι οποίοι πέραν των 12 και 11 πόντων που πέτυχαν αντιστοίχως, είχαν μαζί 15 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο πολύπειρος Καουκένας συνεισέφερε αποφασιστικά με τους 10 πόντους του. Για την ομάδα της Σαρδηνίας, ο Εγιενγκά ήταν ο κορυφαίος με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ. Στίπτσεβιτς και Λόγκαν πρόσθεσαν από 13 πόντους, για να σημειώσει ο Χέινς άλλους 10. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, σε 18 λεπτά συμμετοχής, είχε 9 πόντους, τρία ριμπάουντ, μία ασίστ και δύο μπλοκ.

Η κατάσταση πάντως δεν ήταν πιο εύκολη για την Αρμάνι, πριν φτάσει στο τελικό 71-66 κόντρα στη Βενέτσια, με τους παίκτες του Ρέπεσα να βρίσκονται πίσω στο σκορ για 37 λεπτά. Το σκορ τότε ήταν 62-66, ενώ οι Βενετσιάνοι είχαν «χτίσει» νωρίτερα μέχρι και διαφορά 12 πόντων (17-29 στο 14′). Η κλάση του Σάντρο Τζεντίλε, όμως, σε συνδυασμό με την κυριαρχία του Τζαμέλ ΜακΛίν στις δύο ρακέτες, έδωσαν τη λύση για τους Μιλανέζους. Σε εκείνο το σημείο «μίλησε» ο Τζένκινς, ο οποίος με πέντε απανωτούς πόντους έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα, για πρώτη φορά μετά το αρχικό 4-2 (67-66 στο 39′). Από ασίστ του Τζεντίλε, ο ΜακΛίν έκανε το 69-66 για να τελειώσει τη δουλειά από τη γραμμή των βολών ο Χάμελ, την ίδια ώρα που η εκπληκτική άμυνα της Αρμάνι δεν επέτρεψε σκορ στους αντιπάλους της.

Ο αρχηγός των νικητών ξεχώρισε με τους 17 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ του, για να προσθέσει 12 πόντους και 8 ασίστ ο ΜακΛίν. Για την αξιέπαινη και φιλότιμη Βενέτσια, ο Φιλ Γκος είχε 15 πόντους, με τον Χρβόγιε να πετυχαίνει 13. Σημαντική ήταν και η προσφορά του Μάικ Μπράμος, με 12 πόντους και 4/5 τρίποντα.