Η Σερβία προετοιμάζεται με ουκ ολίγα προβλήματα για το Προολυμπιακό τουρνουά (04/09, 07), το οποίο θα διιοργανώσει η ίδια, ωστόσο ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα τόνισε πως όσοι είναι διαθέσιμοι αυτή τη στιγμή είναι και οι καλύτεροι.
 
«Εδώ βρίσκονται οι καλύτεροι τύποι που θα μπορούσαν να παίξουν για την εθνική Σερβίας! Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Αν κάποιος επιλέγει να μην βρίσκεται μαζί μας, πιθανότατα θα έχει τους λόγους του. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κανέναν, ούτε να πούμε ότι έχει άλλοθι! Είμαστε αυτοί που… είμαστε και η κουβέντα τελειώνει εδώ!» είπε αρχικά ο σέντερ του Παναθηναϊκού, αναφερόμενος στις απουσίες των Μαριάνοβιτς και Μιλουτίνοφ (έθεσαν ως προτεραιότητα το NBA), καθώς και σ’ εκείνες των Μπιέλιτσα και Μάτσβαν (τραυματισμός στο δεξί πόδι και κάταγμα στο μικρό δάχτυλο του ποδιού αντίστοιχα).
 
Κλείνοντας, ο Σέρβος ψηλός αναφέρθηκε στους πρώτους αντιπάλους της εθνικής ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς (Ανγκόλα και Πουέρτο Ρίκο), υποστηρίζοντας ότι: «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εικόνα ότι θα πρόκειται για μια εύκολη διοργάνωση. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας για να πάμε στο Ρίο ντε Τζανέιρο».