Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ανήκει επίσημα πλέον στην Αρμάνι Μιλάνο και μίλησε στο επίσημο κανάλι της ομάδας, αναφερόμενος στον καινούριο του σύλλογο, αλλά και στην Σερβία, με την οποία θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστο.

«Η Αρμάνι Μιλάνο είναι ένα φοβερό κλαμπ, έχει ένα καλό σύστημα παιχνιδιού, μια μεγάλη ιστορία και οι φιλοδοξίες της συμπίπτουν με τις δικές μου. Μαζί μπορούμε να κάνουμε απίστευτα πράγματα. Είδα μερικά παιδιά με τα οποία θα δουλέψουμε μαζί, αλλά και άλλους παίκτες που τους γνωρίζω πολύ καιρό τώρα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Όσον αφορά την Εθνική Σερβίας, έχουμε μεγάλες προσδοκίες, όπως είχαμε και τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικά στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Βελιγραδίου. Μπορούμε να παίξουμε ενάντια στην καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Ο Ραντούλιτσα ανέφερε, επίσης, για το μέρος όπου γεννήθηκε, το Ζελέζνικ, πως «είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να εξελιχθούν οι νέοι παίκτες». Σχετικά με το γεγονός ότι πήγε στην Εφές, αλλά έπαιξε λίγο κι έπειτα πήγαινε δανεικός σε ομάδες, είπε «ήταν μια χρήσιμη εμπειρία, γιατί προσαρμόστηκα στο παιχνίδι των ξένων χωρών, σε διαφορετικά συστήματα. Μπορώ να πω ότι αυτό με βοήθησε για ό,τι έκανα στην πορεία». Για τη χρονιά που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ και τους Μιλγουόκι Μπακς, σχολίασε πως «ήταν μια φανταστική εμπειρία, καθόλου εύκολη στην αρχή, αλλά θετική. Έμαθα και κατάλαβα πολλά για το μπάσκετ, είδα τι θέλω και τι δε θέλω, έπαιξα με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο». Τέλος, σχετικά με τον Παναθηναϊκό, στον οποίο διένυσε μια καλή σεζόν, τόνισε «είναι δύσκολο να συγκρίνεις διαφορετικές σεζόν με διαφορετικές ομάδες, ειδικά όταν σκέφτομαι ότι ήμουν νεότερος. Αλλά με τον καιρό ωρίμασα. Νιώθω πιο συνεπής και αξιόπιστος, οπότε μπορώ να πω πως βγήκε το καλύτερο από εμένα τη σεζόν που πέρασε».

Δείτε το βίντεο με τα πρώτα λόγια του Ραντούλιτσα ως παίκτη της Αρμάνι

 

Κάτια Πετροπούλου