Στα πανηγύρια της πρόκρισης στον τελικό του Eurocup έμεινε η Μπιλμπάο του Φώτη Κατσικάρη, η οποία ηττήθηκε εντός έδρας από τη Φουενλαμπράδα με 90-82. Ο Νίκος Ζήσης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση με 15 πόντους, 2 ασσίστ και 4 κερδισμένα φάουλ, ενώ θετικός ήταν κι ο Κώστας Βασιλειάδης με 9 πόντους και 2 ασσίστ. Πολύ μεγάλη στιγμή για τον Άλεξ Μουμπρού, ο οποίος με τον σημερινό αγώνα συμπλήρωσε τις 500 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Ο φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως η Μπιλμπάο εμφανίστηκε κουρασμένη αλλά και με έλλειψη συγκέντρωσης, λόγω της πολύ μεγάλης επιτυχίας μεσοβδόμαδα, αναγκάζοντάς την στη δεύτερη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα. Η Φουενλαμπράδα πήρε από την αρχή του παιχνιδιού το προβάδισμα και τον έλεγχο του ρυθμού και δεν δυσκολεύτηκε σχεδόν σε κανένα σημείο, έχοντας για κορυφαίους τους Φελντέινε και Κουρτς, που πέτυχαν αμφότεροι από 16 πόντους.

Με αυτή την ήττα η Μπιλμπάο μένει στην 4η θέση με 16 νίκες σε 27 αγώνες, ισοβαθμώντας με τη Βαλένθια, η οποία όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο. Η Φουενλαμπράδα πέτυχε πολύ σημαντική νίκη για τη σωτηρία της, φτάνοντας τις 9, μία παραπάνω από την Λαγκουν Άρο του Μανώλη Παπαμακάριου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, στο ντέρμπι της ημέρας η Ουνικάχα Μάλαγα συνέτριψε  εντός έδρας την Κάχα Λαμποράλ με 93-72, έχοντας στη σύνθεσή της τους Σιμόν και Κάλογουέι, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών, που είχαν μεσοβδόμαδα. Κορυφαίοι παίκτες για τους γηπεδούχους οι Ζόριτς (20π) και Βιντάλ (22π), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε κι ο Πάνκο με 13 πόντους. Εξαιρετικός ο Σαν Εμετέριο για τους χαμένους με 25 πόντους.

Με ακόμα μία νίκη η Μάλαγα, που βρίσκεται σε εξαιρετική κα25 πόντουςτάσταση, έφτασε τις 14 και βρίσκεται στην 8η θέση κυνηγώντας το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην οκτάδα για τα πλέι οφ. Από την άλλη , η Κάχα Λαμποράλ έχει αρχίσει να νιώθει την ανάσα της Μπαρτσελόνα πλέον στη βαθμολογία, αφού η διαφορά τους έχει μειωθεί στις 3 νίκες, με τους “Μπλαουγκράνα” να έχουν κι ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ απομένουν ακόμα 7 αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τη Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην αδύναμη Καχασόλ, την οποία και κέρδισε πολύ εύκολα με 84-74. Οι γηπεδούχοι χρειάστηκε να φορτσάρουν για ένα ημίχρονο, παίρνοντας μία πολύ καλή διαφορά, την οποία και κράτησαν μέχρι το τέλος, με τον Πάμπλο Λάσο να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες. Κορυφαίοι για τη Ρεάλ, που παραμένει σίγουρη πρώτη στη βαθμολογία, οι Κάρολ (14) και Ρέγες (12π).

Τέλος, νίκη οκτάδας πέτυχε η Σαραγόσα εκτός έδρας απέναντι στη Μπανταλόνα, που καιγόταν για τη νίκη ώστε να πλησιάσει τα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι, μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα (23-12) κι επικράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία (71-59) αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως η φετινή τους πορεία μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η Σαραγόσα με αυτή τη νίκη ισοβαθμεί με την Γκραν Κανάρια στην 7η θέση με 15 νίκες ενώ η Μπανταλόνα μένει εκτός οκτάδας αυτή τη στιγμή με 13.

Τα αποτελέσματα:
Μπιλμπάο – Φουενλαμπράδα 82-90
Μπανταλόνα – Σαραγόσα 59-71
Ουνικάχα Μάλαγα – Κάχα Λαμποράλ 93-72
Ρεάλ Μαδρίτης – Καχασόλ 84-74