Σε αλλαγές σε όλους τους τομείς αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση της Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν, με τον κύκλο του Τσάβι Πακουάλ να έχει κλείσει, με την οκταετή παρουσία του στον πάγκο της να χωρίζεται σε δυο κατηγορίες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «mundodeportivo.com» φαντάζει ειλημμένη η απόφαση να λυθεί η συνεργασία με τον Πασκουάλ, στον οποίο εκτός από την κακή πορεία την τελευταία τετραετία, και όλους αυτούς εντός των τειχών, χρεώνουν και το οικονομικό άνοιγμα, με τον τεχνικό των Καταλανών να ξοδεύει αρκετά χρήματα για μεταγραφές.

Στην σκούπα που έρχεται αμφίβολο είναι αν θα γλυτώσει και ο διευθυντής του τμήματος, Χοάν Κρέους, με τον οποίο ο Πασκουάλ βρίσκονται μαζί στην ομάδα από την σεζόν 2008-09. Τον Ισπανό τεχνικό φαίνεται ότι δεν μπορεί να «σώσει» ακόμα και η κατάκτηση της ACB, ούτε ότι έχει οψιόν στο συμβόλαιο του για ένα ακόμα χρόνο.

Στο στόχαστρο φαίνεται ότι βρίσκεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος απέκλεισε την Μπάρτσα από το final four της Ευρωλίγκας με την Λόκο, και βρίσκεται ψηλά στην λίστα των Καταλανών, με τον Έλληνα τεχνικό να απασχολεί και την Μακάμπι. Επίσης ακούστηκαν και ονόματα παικτών και Μάλκολμ Ντιλέινι και Τάιρις Ράις να βρίσκονται στο στόχαστρο.