Ο Ρούντι Φερνάντεθ είναι αυτή τη στιγμή ο πιο εντυπωσιακός παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης της ACB. Οι Ισπανοί έχουν ένα σύστημα μέτρησης των πιο εντυπωσιακών φάσεων της κάθε αγωνιστικής, από τις οποίες προκύπτουν οι κορυφαίοι. Ο Ισπανός σούπερ σταρ είναι πρώτος στην σχετική λίστα με 51 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Σλότερ (45β) και Σατοράνσκι (41β).

Κάθε βδομάδα ανακοινώνονται οι 7 κορυφαίες φάσεις και η συνολική βαθμολογία των παικτών. Η πρώτη θέση δίνει 7 βαθμούς, η δεύτερη 6 βαθμούς και ούτω καθεξής. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική και θα γίνει γνωστό το ποιος παίκτης θα κερδίσει το συγκεκριμένο βραβείο. Τη δεδομένη στιγμή το μεγάλο φαβορί είναι ο Ρούντι Φερνάντεζ, ενώ ο συμπαίκτης του στην Ρεάλ κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσει στην δεύτερη θέση.

Μάλιστα η συγκεκριμένη λίστα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού σε αυτή δεν βρίσκονται μόνο παίκτες με μεγάλα κορμιά, που μπορούν να προσφέρουν θέαμα ή άλλοι με αθλητικά προσόντα, αλλά και περιφερειακοί, όπως οι Ροντρίγκεθ (4ος) και Γιασικεβίτσιους (13ος), οι οποίοι μπορούν να δώσουν μία θεαματική πάσα ή να πετύχουν ένα πολύ καθοριστικό τρίποντο.