Την αποκάλυψη πως αρχικά προσπάθησε να πείσει έναν εκ των Γιόνας Καζλάουσκας και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής Λιθουανίας έκανε ο Άρβιντας Σαμπόνις, μετά την επισημοποίηση της πρόσληψης του Νταΐνιους Αντομάιτις ως ομοσπονδιακού προπονητή της “Λιέτουβα”.

Ο Αντομάιτις είναι κι επισήμως πλέον ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής Λιθουανίας, όμως η ανακοίνωσή του επισκιάστηκε από τις δηλώσεις του Άρβιντας Σαμπόνις. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Λιθουανίας αποκάλυψε πως πρώτα “χτύπησε” την πόρτα του Καζλάουσκας κι εν συνεχεία του Γιασικεβίτσιους, προτού καταλήξει στον τεχνικό της Νεπτούνας:

«Ο Νταΐνιους Αντομάιτις ήταν καλός παίκτης και υποσχόμενος προπονητής της νεότερης γενιάς. Το έχει αποδείξει ήδη με τη δουλειά του», ανέφερε αρχικά ο Σαμπόνις και πρόσθεσε:

«Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ρώτησα τους παίκτες ποιον προπονητή θέλουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τους έδωσα χρόνο να το σκεφτούν και μου έστειλαν λίστα με πέντε προπονητές. Προσπαθήσαμε να τα βρούμε με τον Γιόνας Καζλάουσκας, αλλά αποτύχαμε. Μετά ήρθε η σειρά του Σαρούνας Γιασκεβίτσιους. Του δώσαμε μία εβδομάδα να το σκεφτεί, αλλά εκείνος αρνήθηκε».

Δείτε το βίντεο: