Την πεποίθησή του πως η Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το ξεκάθαρο φαβορί του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, εξέφρασε ο «ζωντανός θρύλος» του αθλήματος, Άρβιντας Σαμπόνις. Ωστόσο, αυτό δεν αποτελεί, κατά τον ίδιο, εγγύηση για κατάκτηση του τίτλου, αν δεν αντιμετωπίσουν όλα τα παιχνίδια τους με τη δέουσα σοβαρότητα.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του Σαμπόνις:

«Οι ΗΠΑ είναι αναμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα, αλλά θα πρέπει να παίξουν σοβαρά. Αν δεν το κάνουν υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να τους κερδίσουν».

 «Είναι πάντα φαβορί. Σε όλες τις διοργανώσεις, είτε είναι Ευρωπαϊκό είτε είναι Παγκόσμιο. Πόσο μάλλον τώρα που παίζουν στην έδρα τους. Αν όλοι οι παίκτες τους είναι υγιείς έχουν εξαιρετικές πιθανότητες. Η συγκεκριμένη φουρνιά έχει πολλά να δώσει στην Ισπανία».

Βέβαια, ο ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν να υπερηφανεύονται για το γεγονός ότι έχουν κερδίσει την «USA Team», μίλησε και για την Εθνική της πατρίδας του, αυτή δηλαδή της Λιθουανίας:

«Έχουμε μια αρκετά καλή ομάδα, με νέους αλλά και μεγαλύτερους παίκτες που μπορούν να προσφέρουν. Πιστεύω πως έχει λαμπρό μέλλον αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν σε ένα δευτερόλεπτο οπότε πρέπει να είμαστε υπομονετικοί».