Η Μπραουνσβάιγκ ήταν απογοητευτική στο ντέρμπι παραμονής απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ και ηττήθηκε εύκολα εκτός έδρας με 80-65. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη δεν έχασε απλώς τον αγώνα αλλά και τη διαφορά του πρώτου παιχνιδιού (77-75). Αυτή τη στιγμή όπως είναι τα αποτελέσματα η Μπραουνσβάιγκ πέφτει, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση σε ισοβαθμία με την Λούντβιγκσμπουργκ με 12 νίκες σε 32 παιχνίδια κι ενώ απομένουν 2 αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Εύκολη νίκη εντός έδρας πέτυχε η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στη Φοίνιξ Χάγκεν με 119-83. Η ομάδα του Πέσιτς, που κυνηγάει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία πριν από την έναρξη των πλέι οφ συνάντησε αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (27-23), με τη διαφορά στη συνέχεια να εκτοξεύεται σε διψήφια νούμερα (30-15 δεύτερο δεκάλεπτο).

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έχουν μείνει αρκετά πίσω στη βαθμολογία με 20 νίκες σε 32 αγώνες (τέταρτη θέση με αγώνα παραπάνω), ήταν ασταμάτητοι επιθετικά, κάτι που μαρτυράει και το τελικό αποτέλεσμα.

Παραλίγο να πέσει θύμα έκπληξης η Άλμπα Βερολίνου, η οποία κέρδισε 82-81 εντός έδρας την Μιτελντόιτσερ. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και βρέθηκαν μία… ανάσα από την μεγάλη εκτός έδρας νίκη, η οποία θα εξασφάλιζε και την παραμονή τους στην κατηγορία, δεν τα κατάφεραν όμως απέναντι στην πιο έμπειρη Άλμπα. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και πιο ψύχραιμη στο τέλος, φτάνοντας τις 19 νίκες σε 31 αγώνες.

Εύκολη νίκη και για την Μπάμπεργκ, η οποία κέρδισε εκτός έδρας την αδύναμη Μπεϊρόιτ 95-77. Η ομάδα του Φλέμιγκ παραμένει έτσι στην πρώτη θέση, έχοντας 24 νίκες σε 30 παιχνίδια και μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η 8η Βούρζμπουργκ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει εκτός έδρας την τελευαία κι αδιάφορη Γκίσεν με 89-67. Οι φιλοξενούμενοι καθάρισαν από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο (26-14) το παιχνίδι, πέρνοντας μία ασφαλή διαφορά, την οποία και κράτησαν με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Τέλος, η Βόννη επικράτησε της Φρανκφούρτης με 81-75, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την επίτευξη του στόχου της, που έιναι η είσοδος στα πλέι οφ.

Tα αποτελέσματα:
Άλμπα Βερολίνου – Μιτελντόιτσερ 82-81
Μπάγερν Μονάχου – Φοίνιξ Χάγκεν 119-83
Λούντβιγκσμπουργκ – Μπραουνσβάιγκ 80-65
Μπεϊρόιτ – Μπάμπεργκ 77-95
Γκίσεν – Βούρζμπουργκ 67-89
Βόννη – Φρανκφούρτη 81-75