Η FIBA ανακοίνωσε επίσημα τους διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ της επόμενης χρονιάς, το οποίο άλλαξε χέρια μετά την αδυναμία της Ουκρανίας να το διοργανώσει. Κροατία, Λετονία, Γερμανία και Γαλλία θα φιλοξενήσουν τους τέσσερις ομίλους της πρώτης φάσης, ενώ στη Γαλλία θα διεξαχθεί και η τελική φάση και μάλιστα σε… ανοικτό γήπεδο!

Συγκεκριμένα, στην πόλη Λιλ θα φιλοξενηθεί η τελική φάση, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της πόλης, χωρητικότητας 50.000 θέσεων «Πιερ Μορουά», το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2012 και για τις ανάγκες του Ευρωμπάσκετ θα αλλάξει μορφή και θα έχει 28.000 θέσεις ώστε να φιλοξενήσει τους αγώνες που θα κρίνουν το νέο πρωταθλητή Ευρώπης! Οσο για τις ημερομηνίες διεξαγωγής, θα είναι 5-20/9/2015.

Οι πόλεις όπου θα διοργανωθούν οι τέσσερις όμιλοι θα είναι Ρίγα (Λετονία), Ζάγκρεμπ (Κροατία), Βερολίνο (Γερμανία) και Μονπελιέ (Γαλλία), ενώ όπως αναφέρθηκε παραπάνω η Λιλ (Γαλλία) θα έχει την τελική φάση.

Το εισιτήριο για το Ευρωμπάσκετ 2015 έχουν εξασφαλίσει οι ευρωπαϊκές ομάδες που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο και οι ομάδες που πήραν το εισιτήριο από τον προκριματικό γύρο. Αναλυτικά οι 24 ομάδες: Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ουκρανία.