Η FIBA προχωράει με γρήγορους ρυθμούς αυτό που… κομψά αποκαλεί “αναδιοργάνωση των συλλογικών διοργανώσεων στην Ευρώπη”, αλλά επί της ουσίας πρόκειται για τον σχεδιασμό μιας νέας Ευρωλίγκας, σε περίπτωση που δε βρεθεί σημείο επαφής με τους διοικούντες την υπάρχουσα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αργεντίνος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε και ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας και σχεδιασμού της (πιθανής) νέας διοργάνωσης, Ισπανός παλαίμαχος παίκτης Χοσέ Μοντέρο βρίσκονται στη χώρα μας από χθες το βράδυ για μια σειρά σημαντικών επαφών.

Λίγο μετά την άφιξή τους δείπνησαν με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γ.γ. Παναγιώτη Τσαγκρώνη και τον ομοσπονδιακό προπονητή Φώτη Κατσικάρη συζητώντας θέματα του καλενταριού που θα ισχύσει από το 2017 με αγώνες των Εθνικών ομάδων μέσα στη χρονιά, των σχέσεων με τις Εθνικές ομοσπονδίες αλλά και των σχεδίων που υπάρχουν για τις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Σήμερα, οι δύο εκπρόσωποι της FIBA με την παρουσία των κ.κ. Τσαγκρώνη και Κατσικάρη, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη και τον νομικό σύμβουλο Νίκο Κακκαβά, τον αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπακός Γιώργο Σκινδήλια, τον Μάνο Παπαδόπουλο εκ μέρους του Παναθηναϊκού, τον γενικό διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ Σταύρο Δουβή και τους ανέλυσαν τα σχέδιά τους, σε μια πρώτη επαφή με ελληνικές ομάδες αφού θα υπάρξει σύντομα και άλλη με καλεσμένους περισσότερους συλλόγους.