Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να αναζητά παίκτες για τη δυναμική πλαισίωση της περιφερειακής της γραμμής και δεν φαίνεται να αρκείται στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει στον Πάου Ρίμπας για να τον κάνει «Καταλανό». Οι «Μπλαουγκράνα», εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών, επιθυμώντας να προσθέσουν στα γκαρντ κι έναν Αμερικανό, με τον Ουίλ Μπάινουμ να εξετάζεται αυτή τη τη στιγμή.

Σύμφωνα με την Καταλανική ιστοσελίδα «L’ Esportiu», με δεδομένο ότι η υπόθεση του Ταϊρίς Ράις δεν προχωρά, καθώς ούτε η Χίμκι θέλει να τον παραχωρήσει, αλλά ούτε κι εκείνος δείχνει να επιθυμεί να φύγει από τη Μόσχα, οι ιθύνοντες του συλλόγου στρέφονται στην περίπτωση του 32χρονου γκαρντ με πολυετή θητεία στο ΝΒΑ. Εκεί, κατάφερε να καθιερωθεί στους Ντιτρόιτ Πίστονς (2008-2014), καθώς η πρώτη του περιπέτεια στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ήταν μικρής διάρκειας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην Ευρώπη για να φορέσει τα χρώματα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (2006-2008).

Οι εμφανίσεις στο Ισραήλ τον έφεραν στο Ντιτρόιτ, ενώ μετά τη θητεία του στην ομάδα της Ανατολής, μετακόμισε στην Κίνα και στους Γκουανγκντόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς. Την περασμένη σεζόν, αναδείχθηκε στους All-Star του πρωταθλήματος Κίνας, έχοντας κατά μέσο όρο 22.3 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 7.1 ασίστ ανά αγώνα. Αυτό του έδωσε δικαίωμα να αγωνιστεί λίγο ακόμη στο ΝΒΑ με τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει στο τέλος της σεζόν να βρει τη θέση του.

Η περίπτωσή του εξετάζεται σοβαρά και δεν αποκλείεται σύντομα να έχουμε εξελίξεις σε αυτό το «μέτωπο».