Ο Stephen Jackson ξέσπασε κατά πάντων μετά το θάνατο του «αδερφού» του, George Floyd.

 O παλαίμαχος παίκτης του NBA, Stephen Jackson, μπορεί ήταν γνωστός για το διαβόητο περιστατικό, που έμεινε γνωστό ως «Malice at the Palace» ανάμεσα στους Pistons και στους Pacers το 2004 αλλά τις τελευταίες μέρες πολύς κόσμος έμαθε για αυτόν και την πολύ στενάχωρη είδηση, του θανάτου του στενού του φίλου,  George Floyd.

 Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν αστυνομικό να τον πιέζει με το πόδι παρατεταμένα στον λαιμό, με αποτέλεσμα ο άτυχος George Floyd να χάσει τη ζωή! Μάλιστα, μάρτυρες του θλιβερού συμβάντος υποστήριξαν πως ενώ ο Floyd ήταν δεμένος με χειροπέδες και η μύτη του αιμορραγούσε, ζήτησε βοήθεια και λέγοντας πως δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

 Όταν οι 4 αστυνομικοί ζήτησαν ιατρική βοήθεια καθώς ο Floyd είχε χάσει τις αισθήσεις του ήταν πλέον αργά και ο Floyd πέθανε. Οι αστυνομικοί απολύθηκαν σήμερα από τον αρχηγό της αστυνομίας της Minneapolis, Medaria Arradondo.

 Άμεσα υπήρξαν τρομερές αντιδράσεις σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ για τη φυλετική διάκριση αλλά και την απίστευτη βία που υπάρχει από την αστυνομία. Φυσικά καταδικάστηκε και από ολόκληρο το NBA που σοκαρισμένο παρακολουθούσε τις εξελίξεις.

 «Αυτό που είδαμε ήταν φρικτό», σημείωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Minneapolis, Jacob Frey και συνέχισε «Η ζωή αυτού του ανθρώπου έχει σημασία, έχει σημασία. Ήταν γιος κάποιου, μέλος της οικογένειας, φίλος κάποιου. Ήταν ένας άνθρωπος και η ζωή του είχε σημασία».

  Ο Stephen Jackson συντετριμμένος από τη σοκαριστική είδηση, έστειλε το δικό του μήνυμα στο Instagram και τόνισε πως δεν γίνεται να το αφήσει έτσι αυτό.

«Έπρεπε να ξυπνήσω με τέτοια είδηση; Ο Floyd ήταν αδερφός μου. Λέγαμε ο ένας τον άλλον “δίδυμο”. Όλοι το ήξεραν αυτό για εμάς τους δύο. Ο αδερφός μου ήταν στην Minnesota για να αλλάξει ζωή. Του είχα στείλει δυο-τρεις κούτες με ρούχα.

Ο αδερφός μου έκανε τη δουλειά του κι εσείς πήγατε και τον σκοτώσατε. Πάω στην Minnesota τώρα. Θα κάνω ο,τι μπορώ, δεν γίνεται να το αφήσω έτσι. Όλοι εσείς δεν θα το πάρετε σοβαρά, αν αυτό το πράγμα δεν χτυπήσει την δική σας πόρτα. Μ@λ@κιες» έγραψε χαρακτηριστικά ο Stephen Jackson.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Twin. I promise I won’t let this BS ride. Already talked to @shaunking. Anybody from Houston/ Cuney Homes u know this was my brother. Can’t let this ride. All hands on deck. Rest Easy Twin. #3rd #MinnesotaRacistAssCops

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) στις

 

 Ο Jackson δημοσίευσε φωτογραφίες του Floyd, οι οποίες κατέστησαν σαφές γιατί έλεγαν ο ένας τον άλλο δίδυμο καθώς φέρουν σημαντική ομοιότητα μεταξύ τους.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Shit hurt twin. Looking Good in the suit I sent u going to work and doing what u was supposed to. Dam Twin I can only imagine what Lamont going through behind them walls. Man man man. #MinnesotaRacistAssCops

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) στις

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

All u wanted to do was stay fly and be great. This pic tore me down. Called me with pics of the outfits laid across the bed showing how he was gonna kill them with the clothes I sent him. Boxes in the background. It meant the world to him but meant the world to me how he wanted the world to know that we called each other twin. Nobody was more proud of my growth and my fatherhood more than #BigFloydDaGod. We will get justice. They will be writing a big check for your kids on behalf of Minnesota Police Dept. and u can bet dat Jack. Rest Easy Twin u wasn’t suppose to make it through the life u had change for the better then go out like this. Fuk dat.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stephen Jackson Sr. (@_stak5_) στις

 Ο Jackson που έλαβε προφανώς πολλά μηνύματα για την κατάσταση αυτή που βιώνει έκανε ένα μία νέα δημοσίευση και έγραψε φανερά νευριασμένος: «Το ξέρω ότι αυτό θα ακουστεί περίεργο, και θέλω να ακουστεί περίεργο, επειδή πραγματικά είναι έτσι. Θα πάρετε απλώς τη ζωή του αγοριού μου και τι πρέπει να κάνουμε; Τι πρέπει να κάνει η οικογένειά του; Απλά να προχωρήσει? Ελπίζω να πάτε στη φυλακή, ελπίζω να σας τιμωρήσουν για τη δολοφονία του αγοριού μου. Γιατί δεν μπορούμε να σε σκοτώσουμε; Αυτή είναι η δικαιοσύνη που θέλουμε γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα πίσω; Οπότε και οι αστυνομικοί πρέπει να πεθάνουν. Απλά σκοτώνεις ανθρώπους χωρίς λόγο; Γιατί λοιπόν δεν μπορούμε να σας σκοτώσουμε; Η μόνη δικαιοσύνη είναι να σας πάρουν τη ζωή. Αλλά δεν θα το κάνουν αυτό. Δεν θα σας επιβάλουν τη θανατική ποινή. Δίνουν στους ανθρώπους τη θανατική ποινή για άλλα σκατά αλλά όχι όταν σκοτώνουν».

Ο Jackson είπε πως μίλησε με τον ακτιβιστή Shaun King και είπε ότι βρίσκεται στο δρόμο για τη Minneapolis για να κάνει ό, τι μπορεί και για να δει ότι δοθεί δικαιοσύνη. Επίσης, μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο Instagram πως γνώριζε από το Texas το Floyd, ο οποίος είχε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα γυμνασίου στο ποδόσφαιρο.