Σπουδαία ματς μας επεφύλασσε η πρώτη μέρα της ενδέκατης αγωνιστικής της VTB League, με το μεγάλο “μπαμ” να γίνεται στην Φιλανδία. Εκεί, η Μπάισονς Λόιμα επικράτησε στην παράταση της Λοκομοτίβ Κουμπάν, με 87-77, ολοκληρώνοντας στο έξτρα πεντάλεπτο, μία φοβερή ανατροπή, καθώς οι Ρώσοι είχαν προηγηθεί με διψήφιο αριθμό διαφοράς στο ημίχρονο (29-42), δείχνοντας πως δε θα δυσκολευόταν.

Κάτι τέτοιο, όμως, έσπευσαν να… διαψεύσουν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη, αρχικά φέρνοντας την ισοπαλία στο 40λεπτο, με 71-71, κι ύστερα κυριαρχώντας, χάρη σε ένα φοβερό επιθετικό τους “κρεσέντο”. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Άντονι Χίλιαρντ με 25 πόντους, ενώ από την ομάδα του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς, καλύτερος αναδείχθηκε ο Ντέρικ Μπράουν με 18 πόντους.

Μεγαλλυτερα ψυχικά αποθέματα, φάνηκε να έχει η Κάλεφ, η οποία επικράτησε στο “νήμα” της Ρίγας, με 88-85. Ο Ρόλαντς Φρεϊμάνις ήταν έκανε τη διαφορά στο ματς αυτό, έχοντας 32 πόντους και 13 ριμπάουντ, και κερδίζοντας από την αντίπερα όχθη τον Τζέραλντ Ρόμπινσον, ο οποίος σκόραρε 30 πόντους.