Μετά τον Πάου Γκασόλ και ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο θα απουσιάσει από το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο ηγέτης της Εθνικής Ισπανίας και πολυτιμότερος παίκτης του προηγούμενου Ευρωμπάσκετ δήλωσε πως ο οργανισμός του χρειάζεται ξεκούραση, ώστε να ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα, που τον έχουν ταλαιπωρήσει το τελευταίο διάστημα.

Άλλωστε, ο άσσος της Μπαρτσελόνα όλη τη φετινή χρονιά αντιμετώπισε ουκ ολίγα προβλήματα τραυματισμών με αποτέλεσμα ο Τσάβι Πασκουάλ σε πολλά παιχνίδια για το ισπανικό πρωτάθλημα κυρίως, αλλά και την Ευρωλίγκα, να τον έχει εκτός αποστολής για να καταφέρει o Ισπανός γκαρντ να ανταπεξέλθει σε ολόκληρη τη σεζόν.

“Θα κάνω ένα διάλειμμα αυτό το καλοκαίρι, ώστε να ξεπεράσω τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισα όλη τη χρονιά και να επανέλθω σε καλό επίπεδο. Χρειάζομαι ξεκούραση” ανέφερε ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο μέλλον να αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της χώρας του.

Αυτές όμως ίσως να μην είναι και οι μοναδικές απουσίες για τους τελευταίους πρωταθλητές Ευρώπης (2011) και τον Χουάν Αντόνιο Ορένκα, καθώς αναμένονται ακόμα οι απαντήσεις των Μαρκ Γκασόλ και Ιμπάκα, οι οποίοι επίσης σκέφτονται να ξεκουραστούν αυτό το καλοκαίρι. Επομένως, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον το πρόσωπο, που θα παρουσιάσουν οι Ισπανοί στο φετινό Ευρωμπάσκετ, έχοντας αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους.

Θυμίζουμε ότι η Ισπανία βρίσκεται στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Σλοβενία, Πολωνία, Κροατία, Τσεχία και Γεωργία, ενώ ανεξάρτητα με τις απουσίες και φέτος αποτελεί το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.