Τα κρούσματα θανάτων νεαρών αθλητών, είναι δυστυχώς ένα θέμα που δε σταματά να απασχολεί την παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Αυτήν την φορά, στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών, τη θλίψη σκόρπισε ο ξαφνικός θάνατος από καρδιακή προσβολή της μπασκετμπολίστριας Έμμα Άρονσον. Η συγκεκριμένη κοπέλα, ήταν μόλις 17 ετών!

Το συγκεκριμένο συμβάν, δεν οφείλεται σε κάποιο ιατρικό ιστορικό της οικογένειας, όπως ισχυρίζονται οι άμεσοι συγγενείς της, οι οποίοι μάλιστα θεωρούν πως ήταν μία πολλά υποσχόμενη παίκτρια. Το σκηνικό διαδραματίστηκε σε πισίνα, την ώρα που η άτυχη Έμμα έπαιζε με τους φίλους της. «Έκαναν αγώνες στην πισίνα με τους φίλους της και φυσικά ήθελε να νικήσει τα αγόρια. Εξάλλου, τις περισσότερες φορές το έκανε. Έφθασε στα όριά της και τότε είπε με φωνή που μόλις έβγαινε: «Είμαι πολύ κουρασμένη». Κι αυτό ήταν», ήταν χαρακτηριστικά η σοκαριστική περιγραφή των γονιών της.

Η εξέλιξη αυτή, βέβαια, δε θα μπορούσε παρά να αλλάξει τη ζωή τους για πάντα, όπως παραδέχθηκε η μητέρα της Έμμα: «Η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Η καρδιά μου πονάει τόσο πολύ κι εύχομαι να μπορούσα να φιλήσω το όμορφο πρόσωπό σου για ακόμα μία φορά».