Ένας εξαιρετικός Νικ Καλάθης, με 8π, 9ρ, 5 ασ σε 40(!) λεπτά συμμετοχής, οδήγησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν σε μία ακόμα νίκη για τον τρίτο όμιλο του Eurocup απέναντι στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης του Λουκά Μαυροκεφαλίδη με σκορ 77-72.

Καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο η Λοκομοτίβ Κουμπάν διατηρούσε σταθερά μία μικρή διαφορά (16-13, 36-31). Καλή οργάνωση του παιχνιδιού κι έλεγχο του ρυθμού από τον Νίκ Καλάθη, ο οποίος μοίρασε 4 ασσίστ και πρόσθεσε δύο πόντους. Από την άλλη καλός κι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στο πρώτο μέρος με 6 πόντους (2/3δ, 2/2β), βοηθώντας να μείνει η Σπαρτάκ κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κρατούσαν ένα προβάδισμα κοντά στους δέκα πόντους μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο, όπου χαλάρωσαν και το παιχνίδι έγινε ντέρμπι. Δύο καλάθια όμως του εξαιρετικού σήμερα Έλληνα πλέι μέικερ τελείωσαν τον αγώνα κρατώντας την ομάδα του αήττητη με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πολύ καλός επίσης ήταν κι ο γνώριμός μας Άλεξ Μάριτς με 16π, 4ρ, 3κλ, 2ασ.

Ο έτερος Έλληνας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, είχε επίσης πολύ θετική παρουσία με 12π, 5ρ και 3ασ σε 35 λεπτά συμμετοχής, αλλά δεν ήταν αρκετή ώστε να δώσει την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, η οποία γνώρισε την δεύτερη ήττα της. Καλοί,επίσης, για του νικητές οι Μπράουν (18π), Καλνιέτις (11π) και Γιασάιτις(15π) ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Κάρτερ(20π) και Ράιτ (6ασ).