Οι ΗΠΑ αποτελούν το ιδανικό… καταφύγιο για ταλαντούχα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν σαν πραγματικοί «στρατιώτες» και να επιστρέψουν πίσω πιο έτοιμοι μπασκετικά, έχοντας και πτυχίο σπουδών σε υψηλό επίπεδο. Αυτό το δρόμο ακολούθησε κι ο Κώστας Αλτίνης, ο οποίος τα πηγαίνει περίφημα στο High School, κάνοντας μεγάλα κολέγια να ερίζουν για να τον εντάξουν στα προγράμματά τους!

Ο 17χρονος γκαρντ / φόργουορντ αποτελεί μια άκρως ελκυστική περίπτωση από την γενιά του και η εξέλιξή του στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού είναι ραγδαία. Με ύψος 1,95μ και εντυπωσιακή αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ, αλλά και σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, ο διεθνής πρώην παίκτης του Άρη αφήνει πολλές υποσχέσεις για λαμπρή σταδιοδρομία στο μέλλον.

Η παρουσία του στην Victory Christian Academy είναι εντυπωσιακή. Ο Κοζανίτης άσσος είχε σούπερ επιδόσεις σε κρίσιμα παιχνίδια: 24π, 12ρ, 4α, 3κλ, 2κ κόντρα στο Bayshore Christian, 17π, 13ρ, 4α, 4κλ ενάντια στο Bell Creek, 11π, 8ρ, 9α απέναντι στο Vanguard School, 19π, 7ρ, 4α, 4κλ με το City of Life και 19π, 8ρ με αντίπαλο το Vanguard School!

Κι αυτή είναι μόνο η αρχή της διαδρομής για τον διεθνή γκαρντ / φόργουορντ που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς πέραν των αξιόλογων παρουσιών του στις εθνικές ομάδες, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από δύο χρόνια βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα του πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων, όντας ηγετικό στέλεχος στον Αρη.