Το τρίτο της ταξίδι τα τελευταία πέντε χρόνια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ θα κάνει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού ανακοινώθηκε κι επίσημα πλέον το ραντεβού της με δύο εκ των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Η ρώσικη ομάδα θα αγωνιστεί κόντρα στην… “ευρωπαϊκή” Μινεσότα στις 7 Οκτωβρίου, εκεί όπου αγωνίζονται οι πρώην παίκτης της, Αλεξέι Σβεντ και Αντρέι Κιριλένκο, καθώς επίσης κι οι Ρούμπιο, Πέκοβιτς.

Δύο μέρες αργότερα (9/10), η ομάδα του Μεσίνα θα αγωνιστεί κόντρα στους φιναλίστ του φετινού πρωταθλήματος, Σαν Αντόνιο Σπερς των Τζινόμπιλι, Ντάνκαν και Πάρκερ. Οι αγώνες γίνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΝΒΑ με την Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια με σκοπό την άνοδο του ενδιαφέροντος του κόσμου για το μπάσκετ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Την περηφάνια και την ικανοποίησή τους, που για ακόμα μία φορά θα βρεθούν αντιμέτωπες ομάδες από τις δύο ηπείρους εξέφρασαν σε δηλώσεις τους τόσο οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας όσο κι αυτοί του ΝΒΑ.

Έτσι, πήρε επίσημη μορφή η συμφωνία των τριών ομάδων για φιλικά παιχνίδια αφού ήταν λίγο πολύ γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες πως η “ρωσική αρκούδα” θα αντιμετωπίσει τους “Λύκους” και τα “Σπιρούνια“.