Ακόμα ένα συναρπαστικό παιχνίδι περίμενε τους θεατές στην «Coliseum da Coruna», όπου η Γκραν Κανάρια έκανε και αυτή την δική της…επανάσταση, αποκλείοντας από την συνέχεια του «Copa Del Rey» την Βαλένθια, της οποίας επικράτησε με 83-78.

Η ανατροπή για την ομάδα του Αίτο Ρενέσες ήρθε στο 4ο δεκάλεπτο, και συγκεκριμένα μετά το 31′, όταν οι «πορτοκαλί» προηγήθηκαν με +10 (67-57), και έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι. Οι «νησιώτες» στην συνέχεια έτρεξαν αρχικά ένα επιμέρους σερί 2-12, ισοφαρίζοντας σε 69-69 με τον Μπαέζ στο 36′, για να ανεβάσουν την διαφορά στο +5 (71-76) με τρίποντο του Ραμπασέδα. Οι «πορτοκαλί» μείωσαν σε απόσταση βολής (76-77) με τον Ντούμπλεβιτς, με τους νικητές να μένουν ψύχραιμοι στις βολές και να παίρνουν την πρόκριση για την ημιτελική φάση.

Για τους νικητές, εξαιρετικός ήταν ο Κέβιν Πάνγκος με 10 πόντους και 8 ασίστ, ενώ με 16 πόντους ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Πάμπλο Αγκιλάρ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σλοβένος σέντερ Άλεν Όμιτς με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ. Για την Βαλένθια, που μετά το Eurocup έμεινε και εκτός συνέχειας στο κύπελλο, ο Σαν Εμετέριο σκόραρε 17 πόντους, ενώ ο Μπόγιαν Ντούμπλεβιτς πρόσθεσε 14 πόντους.