Η Βεντσπίλις ήρθε στην Θεσ/νίκη για να παίξει το τελευταίο της… χαρτί για την πρόκριση αλλά παρά την γενναία αντίσταση της δεν τα κατάφερε κόντρα στον ΠΑΟΚ και κατέρευσε στα τελευταία λεπτά χάρη στα πολλά “χαζά”, όπως τα χαρακτήρισε ο προπονητής της, λάθη που έκανε.

Αναλυτικα, οι δηλώσεις του Ρόμπερτς Στελμάχερς:

 “Ξέραμε πως αυτό το ματς ήταν η τελευταία μας πιθανότητα να προκριθούμε. Ξέραμε πως ήταν δύσκολο να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ αλλά ήμασταν σίγουρα πως μπορούσαμε να το κάνουμε. Χρειαζόμασταν λίγη τύχηεκτός από την σκληρή δουλειά που κάναμε. Είναι δύσκολο να παίξεις απέναντι σε μια ομάδα με έμπειρους παίκτες. Παλέψαμε αλλά δεν τα καταφέραμε.

Στο τέλος πιέσαμε αλλά μετά κάναμε κάποια χαζά λάθη και δεν καταφέραμε να μικρύνουμε την διαφορά. Είναι τρελό να παίξεις απέναντι σε ελληνική ομάδα την άμυνα που παίξαμε, οι Έλληνες τα καταλαβαίνουν αυτά αλλά παρ’ όλα αυτά κάτι έπρεπε να κάνουμε. Η διαφορά των 14 πόντων δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα“.

Από πλευράς του, ο Γκραζούλις τόνισε:

“Παλέψαμε και στα τέσσερα δεκάλεπτα αλλά κάναμε λάθη στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου. Δεν μας αξίζει αυτή η διαφορά των 14 πόντων, αλλά γι’ αυτό φταίνε τα λάθη που κάναμε. Μπορούσανε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά στον όμιλο και θεωρώ  πως θα μπορούσαμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ στην έδρα μας”.