Την αρχή έκανε πέρυσι ο Σίμος Ιωακειμίδης ο οποίος στα 26 του χρόνια άφησε τον Ερμή Λαγκαδά για να μετακομίσει στην Γερμανία με σκοπό να αγωνιστεί στην Φίχτε Χάγκεν (Hagen BG), ομάδα της 4ης κατηγορίας της χώρας και θυγατρική της Φοίνιξ Χάγκεν που αγωνίζεται στην Μπουντεσλίγκα.

Οι συνθήκες για έναν αθλητή είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές ακόμα και στις χαμηλότερες κατηγορίες, καθώς τόσο η αμοιβή όσο και όσα παρέχονται είναι ικανά να κάνουν έναν αθλητή να το βλέπει ως αθλητικό «παράδεισο».

Ωστόσο ο Σίμος δεν θα είναι μόνο τη νέα σεζόν καθώς θα έχει για παρέα ακόμα δυο Ελληνόπουλα, και παίκτες με εξαιρετικές ικανότητες. Έτσι, στην Χάγκεν τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται ο αδελφός του ο Θανάσης Ιωακειμίδης (1,91 – 24 ετών) που την σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στην Α2 με την Λιβαδειά έχοντας 2,3 πόντους, 1,1 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο.

Εκτός από τα αδέλφια, τον δρόμο της ξενιτιάς για πρώτη φορά στην καριέρα του πήρε ένας εξαιρετικός σκόρερ των γηπέδων της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Ο λόγος για τον Χάρη Πλιούκα, ο οποίος άφησε την Βέροια και τον Φίλιππο αποδεχόμενος την πρόταση των Γερμανών. Ο Πλιούκας την σεζόν που μας πέρασε είχε 9,8 πόντους και 3,2 ασίστ κατά μέσο όρο σε 25 παιχνίδια, ενώ την σεζόν 2013-2014 με τον ΟΦΗ σκόραρε 13 πόντους κατά μέσο όρο.

Βέβαια ο τίτλος μόνο υποτιμητικός δεν είναι, απλά δίνει έμφαση στο γεγονός ότι δεν δίνεται η δυνατότητα παίκτες με ποιότητα και ταλέντο να συνεχίσουν στην Ελλάδα λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Ωστόσο στην Γερμανία και στην Φίχτε Χάγκεν τους δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστούν στην Μπουντεσλίγκα και στην «μεγάλη» Χάγκεν.