Κάτοικοι Κίνας, έγιναν δύο παίκτες που έχουν περάσει από την χώρα μας. Ο λόγος γίνεται για τον Τζος Πάουελ και Ντάνιελ Όρτον, οι οποίοι κατευθύνονται στην Άπω Ανατολή, προκειμένου να συνεχίσουν την καριέρα τους.

Ο πρώτος, υπέγραψε μαζί με τον συμπατριώτη του, Τζο Τζάκσον στη Λουογιάνγκ, με την εν λόγω ομάδα να ανακοινώνει την απόκτησή τους. Ο Πάουελ, είχε θητεύσει στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2012-2013, κερδίζοντας την Ευρωλίγκα στο Final Four του Λονδίνου και προστιθέμενος στη λίστα των μπασκετμπολιστών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει και το συγκεκριμένο τίτλο, αλλά και το «δαχτυλίδι» του ΝΒΑ. Τελευταίος του σταθμός, ήταν το Πουέρτο Ρίκο, όπου αγωνιζόταν με τους Indios de Mayaguez.

Ο Όρτον, που είχε βρεθεί για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ΑΕΚ, πριν απομακρυνθεί για λόγους πεθαρχίας, συμφώνησε να συμμετάσχει στο Summer League της κινεζικής λίγκας, με την φανέλα της Χιουνάν, έχοντας περάσει εσχάτως, επίσης από το Πουέρτο Ρίκο και τους Leones de Ponce. Μαζί του, υπέγραψε και ο Τζάστιν Ταμπς, προερχόμενος από τον Λίβανο και τους Homenetmen.