Μετά από αρκετούς μήνες, το φλερτ μεταξύ Οχαγιόν και Λοκομοτίβ Κούμπαν ευδοκίμησε κι ο παίκτης θα φοράει την φανέλα της ρώσικης ομάδας μετά το καλοκαίρι. Ο Οχαγιόν είχε συμφωνήσει σε όλα και πέρσι το καλοκαίρι με την ομάδα του Νικ Καλάθη, όμως η Μακάμπι πήγε την υπόθεση δικαστικά κι η Φίμπα την δικαίωσε απαγορεύοντας την μετακίνηση του παίκτη.

Το συμβόλαιο του Ισραηλινού, το οποίο ανανέωσε πέρσι λήγει το 2016 αλλά η Λοκομοτίβ πλήρωσε το ποσό των 200.000 USD, που χρειάζεται για να μείνει ο αθλητής ελεύθερος. Μάλιστα, η ρώσικη ομάδα ανακοίνωσε ότι δεν χρειάζεται να μπει καν σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Μακάμπι και θα μιλήσει κατευθείαν με τον παίκτη, στον οποίο ήδη έχει σταλεί ένα μέιλ για το πρόγραμμα προετοιμασίας της επόμενης χρονιάς.

Ο γενικός διευθυντής της Λοκομοτίβ Κούμπαν δήλωσε τα εξής:

“Ο Οχαγιόν θα παίξει στην Λοκομοτίβ Κούμπαν την επόμενη σεζόν. Θα είναι ένας από τους παίκτες κλειδιά της ομάδας μας. Δεν με ενδιαφέρει τι θα πει η Μακάμπι. Η ομάδα του Ισραήλ πήρε 200.000 USD από μας, ποσό που η Φίμπα έκρινε ότι είναι αρκετό για να μείνει ο παίκτης ελεύθερος το καλοκαίρι”.

Η άνθρωποι της Μακάμπι Τελ Αβίβ αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο επίσημα για την υπόθεση αυτή.