Η Μπιλμπάο νίκησε εύκολα στον ελληνικό εμφύλιο την Λαγκουν Άρο με 91-72 μένοντας έτσι μόνη στην τρίτη θέση στο ισπανικό πρωτάθλημα έχοντας ένα παραπάνω παιχνίδι από Μπαρτσελόνα, Γκραν Κανάρια και Βαλένθια, που ισοβαθμούσαν μαζί της.

Η ομάδα του Μανώλη Παπαμακάριου παραμένει στην τελευταία θέση με 4 νίκες σε 22 παιχνίδια. Πολύ μεγάλη εμφάνιση για τους νικητές από τους Έλληνες διεθνείς που σημείωσαν συνολικά 40 πόντους, σχεδόν τους μισούς της ομάδας τους, με τον Κώστα Βασιλειάδη να πετυχαίνει 19, παίρνοντας και 7 ριμπάουντ και τον Νίκο Ζήση να προσθέτει άλλους 21.

Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δυσκολεύτηκε για τρία δεκάλεπτα να κάμψει την αντίσταση της αντιπάλου της, έχοντας όμως σταθερά το προβάδισμα σε όλο τον αγώνα έστω και με μικρή διαφορά. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι και με ένα σερί 25-12 στο τέταρτο δεκάλεπτο αύξησαν την διαφορά κι έφτασαν εύκολα στη νίκη. Καλή εμφάνιση για τους ηττημένους κι από τον δικό μας, τον Μανώλη Παπαμακάριο, ο οποίος πρόσθεσε 11 πόντους.

Για την Μπιλμπάο ξεχώρισαν επίσης οι Γκριμάο (17π) και Ράκοβιτς (10π), ενώ από τη Λακούν Άρο κορυφαίοι ήταν οι Φίνλεϊ (16π.), Γουντς (19π.) και Ντομπλας (17π.).

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Μάλαγα κατάφερε να κερδίσει την Βαγιαδολίδ εκτός έδρας με 89-84, σε έναν αγώνα που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν πίσω στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι όπως μας συνηθίζουν ξεκίνησαν νωθρά την αναμέτρηση προβληματίζοντας για ακόμα μία φορά με τις μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή τους. Έτσι βρέθηκαν να χάνουν στο ημίχρονο με 47-39.

Στο δεύτερο μέρος όμως και πιο συγκεκριμένα στην τρίτη περίοδο έτρεξαν ένα σερί 23-12 και πήραν το προβάδισμα κάνοντας το παιχνίδι ντέρμπι. Στον πόντο πήγαινε το παιχνίδι μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου οι φιλοξενούμενοι εξασφάλισαν μία μικρή μεν διαφορά των πέντε-έξι πόντων, αρκετή δε, για να καταφέρουν να πετύχουν την δέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα.

Σπουδαία εμφάνιση για την ομάδα του Ρέπεσα πραγματοποίησαν οι Βάσκεθ (16π., 8ρ.), Βιντάλ (10π., 4ρ.) και Ουρτασούν (16π.). Από την Βαγιαδολίδ ξεχώρισαν οι Μαρτιν (24π.) και Ο’Λίρι (20π.).

Τα αποτελέσματα:
Μπιλμπάο – Λαγκούν Άρο 91-72
Βαγιαδολίδ – Ουνικάχα Μάλαγα 84-89