Σε ένα συγκλονιστικό ματς, όπου χρειάστηκε η παράταση για να κριθεί ο νικητής, η Τσεντεβίτα επικράτησε της Ρόμα με 91-90 (82-82 κ.α.). Οι παίκτες του Ρέπεσα, ήταν αυτοί που είχαν τελικά τα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα στο φινάλε, παρά την απουσία του Ούκιτς μεν, ευνοημένοι δε από το γεγονός ότι στο έξτρα πεντάλεπτο η Ρόμα δεν είχε ψηλό (όλοι είχαν αποβληθεί). Απέκτησαν, με αυτόν τον τρόπο, προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup, μιας και πλέον βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομόλου τους.

Το ματς ήταν “θρίλερ” σε όλη του τη διάρκεια, με καμία ομάδα να έχει κάποιο ξεκάθαρο προβάδισμα, καθώς αυτό διαρκώς άλλαζε “χέρια”. Στα πρώτα τρία λεπτά της τέταρτης περιόδου, η Ρόμα προηγήθηκε με επτά πόντους διαφορά (64-71), αλλά η Τσεντεβίτα με σερί 14-3 σε εκείνο το σημείο, πήρε το προβάδισμα για την τελική επικράτηση, τρία λεπτά πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Αφού “συνήλθαν”, επανήλθαν ξανά για τη διεκδίκηση του παιχνιδιού και προηγήθηκαν πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος (80-82), με τρίποντο του Στίπτσεβιτς. Η τελευταία επίθεση, ωστόσο, ανήκε στους Κροάτες, κι εκεί ο Μπάμπιτς, με εύστοχο σουτ δύο πόντων έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί, οι δύο αντίπαλοι συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ, με την Τσεντεβίτα να διατηρεί μετά τα πρώτα δύο λεπτά ένα ισχνό προβάδισμα, χάρη κυρίως στην ψυχραιμία των παικτών της από τη γραμμή των βολών, καθώς και το γεγονός ότι όλοι οι ψηλοί της Ρόμα είχανα αποβληθεί. Ο Μπίλαν, όμως, αστόχησε σε ζευγάρι βολών που είχε να εκτελέσει, 35 δεύτερα πριν το τέλος, με τους παίκτες του Ρέπεσα να παίρνουν το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά μην το εκμεταλλεύονται. Έτσι, και με το σκορ στο 91-90, δόθηκε η ευκαιρία στη Ρόμα, όμως ο Τράιτς αστόχησε στο τρίποντο της νίκης.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μίρο Μπίλαν με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν οι Μπάρατς, Πίλεπιτς και Γκόρντιτς, με 14, 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Για τους Ιταλούς, ο Στίπτσεβιτς πρωταγωνίστησε με 27 πόντους, ενώ ο Γκίμπσον πρόσθεσε 18 πόντους.