Ομάδες και λίγκες που απαρτίζουν το Eurocup της νέας σεζόν, συναντήθηκαν την Παρασκευή (2/9) στην Βαρκελώνη, όπου συζήτησαν για τις εξελίξεις και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και τα πλάνα των διοργανωτών.

Στη γενική συνέλευση έδωσε το παρών και ο Ολυμπιακός, ενώ όσοι συμμετείχαν, εξέφρασαν ξανά την στήριξή τους στο μοντέλο της νέας διοργάνωσης. Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν και η αποχώρηση της ΑΕΚ, της Παρτιζάν και της Ζιελόνα Γκόρα από το Eurocup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκπρόσωποι των ομάδων και των εγχώριων λιγκών που θα πάρουν μέρος στο EuroCup της σεζόν 2016/17 έδωσαν το “παρών” στη Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη την Παρασκευή με σκοπό να συζητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο του μπάσκετ και να ενημερωθούν σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια γύρω από τις διοργανώσεις.

 
Στο συνάντηση έλαβαν μέρος και τέσσερις σύλλογοι από την Ευρωλίγκα (Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης) οι οποίοι μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωλίγκας εξήγησαν όλες τις εξελίξεις στις συζητήσεις με τη FIBA και άλλους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Στο συμβούλιο που είχε προηγηθεί αμέσως πριν είχαν βρεθεί άνθρωποι της ACB, της Αδριατικής λίγκας αλλά και της VTB.
 
Άπαντες εξέφρασαν για ακόμα μία φορά την πίστη τους στο υπάρχον μοντέλο στο οποίο παίρνουν μέρος 40 σύλλογοι αλλά και στη συνεργασία που δημιουργήθηκε λίγους μήνες πριν μεταξύ της Ευρωλίγκας και της IMG.
 

Ειδικά αναφορά έγινε στις τρεις ομάδες (ΑΕΚ, Παρτιζάν, Ζιελόνα Γκόρα) που πήραν την απόφαση να αποχωρήσουν από το Eurocup με τους παρευρισκομένους να εκφράζουν τη λύπη τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τις πιέσεις/απειλές της FIBA και των Ομοσπονδιών. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η επανεξέταση των υποψήφιων κλαμπ που επιθυμούν να καλύψουν τις κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα στο πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης που έχει οριστεί για τις 12 Οκτωβρίου».

Tags:
Εurocup