Μετατρέποντας το ντέρμπι κορυφής σε παράσταση για ένα ρόλο, η Ζαλγκίρις Κάουνας κέρδισε πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 79-70 τη Λιέτουβος Ρίτας και πλέον βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας του λιθουανικού πρωταθλήματος. Μάλιστα, αυτή ήταν η έκτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για τη Ζαλγκίρις, η οποία υποχρέωσε τη Λιέτουβος Ρίτας στην πρώτη της ήττα.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να χτίσει από το πρώτο ημίχρονο μια διαφορά ασφαλείας (46-33, 20′). Στην επανάληψη, η διαφορά υπέρ των γηπεδούχων αυξανόταν προοδευτικά και με τη Λιέτουβος Ρίτας να μη μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, η ομάδα του Γκιντάρας Κράπικας έφτασε εύκολα σε μια ακόμα νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιανκούνας με 17 πόντους, ενώ ο Σεϊμπούτις τον ακολούθησε με 15. Ο Ίαν Βουγιούκας συνέβαλε στη νίκη της ομάδας του, έχοντας 5 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο αλλά και 3 λάθη σε 20:55”. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισαν οι Λαπροβίτολα και Καβαλιάουσκας, με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 46-33, 62-45, 79-70

Δείτε εδώ τα highlights της αναμέτρησης:

Κι εδώ τη διπλή τάπα του Ίαν Βουγιούκα: