Στον πάγκο της Λιμόζ θα κάθεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Παναγιώτης Γιαννάκης! Ο Έλληνας τεχνικός τα βρήκε σε όλα με τη γαλλική ομάδα, η οποία κέρδισε φέτος την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και η πρόσληψη του ανακοινώθηκε από το πρόεδρο του συλλόγου, Φρεντερίκ Φορτέ, στο πάρτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας.

Οι άνθρωποι του συλλόγου αισιοδοξούν πως ο “δράκος” θα οδηγήσει τη Λιμόζ σε μία νέα πιο σταθερή εποχή. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας, η οποία αναφέρεται στον Γιαννάκη, ως “μύθο του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.

Και όχι άδικα, αφού ο καταλόγος των επιτυχιών του, τόσο σαν παίκτης, όσο και σαν προπονητής σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο είναι ατελείωτος, όπως με καμάρι συνεχίζει η ανακοίνωση των Γάλλων.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν εργαζόταν κάπου. Τελευταία του ομάδα ήταν ο Ολυμπιακός, με τον οποίο έφτασε στον τελικό του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα στο Παρίσι, όπου οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν από τη Μπαρτσελόνα με 86-68.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί άλλη μία επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ, αφού άλλος ένας Ελληνας τεχνικός περνάει τα σύνορα, δείγμα του επιπέδου στο οποίο βρίσκονται οι άνθρωποι του αθλήματος στη χώρα μας…