«Όνειρο ζει» η Ρέτζιο Εμίλια και… μην την ξυπνάτε! Μετά τη συμμετοχή στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος και την παρ’ ολίγον καθυπόταξη της Σάσαρι, σήμερα οι κόποι των παικτών του Μασιιμιλιάνο Μενέτι ανταμείφθηκαν επιτέλους με την πρώτη μεγάλη εντός συνόρων κούπα της ιστορίας τους, και μάλιστα κόντρα στην ισχυρή και ενισχυμένη Αρμάνι Μιλάνο με 80-68! Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα από την Εμίλια-Ρομάνια κατάφερε να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ιταλίας, έχοντας προηγουμένως ξεπεράσει και το «εμπόδιο» του συνόλου του Μέο Σακέτι.

reggio-armani-super-cup

Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν πάντοτε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο το σημείο που έκανε τη διαφορά, ήταν το επιμέρους σκορ 22-14 της τρίτης περιόδου. Κάπως έτσι, το «εύθραυστο» 39-36 του ημιχρόνου έγινε 61-50, με τη διψήφια αυτή διαφορά να δίνει τον πρώτο λόγο στη Ρέτζιο Εμίλια. Κάποια στιγμή, μάλιστα, οι παίκτες του Μενέτι έφτασαν τη διαφορά και στους 14 πόντους και πήραν με άνεση το θετικό αποτέλεσμα, με την Αρμάνι να μην επανέρχεται ποτέ ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα.

della-valle-reggio-armani-super-cup

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ξανά ο Στέφανο Τζεντίλε με 14 πόντους, με τον Ντέλα Βάλε να προσθέτει 13 και τον «γερόλυκο» Καουκένας να είναι ξανά εκεί, συνεισφέροντας με 12 πόντους. «Διψήφιος» ήταν και ο Πιέτρο Αραντόρι, με 10 πόντους και 4 ασίστ. Για τους ηττημένους, ο Ρόμπι Χάμελ διακρίθηκε με 13 πόντους και 5 ριμπάουντ, με τον Σίμον να σημειώνει 11, ενώ οι 9 πόντοι, τα 5 ριμπάουντ και οι 6 ασίστ του Σάντρο Τζεντίλε επίσης δεν έφτασαν στον Γιασμίν Ρέπεσα και την ομάδα του.

kaukenas-reggio-armani-super-cup