Στη Γενεύη την έδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μπάσκετ θα διεξαχθεί στις 3 Νοέμβριου μία από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις για το μέλλον της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης της Ευρωλίγκα. Μεταξύ άλλων το πάρων θα δώσουν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και εκπρόσωποι του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα στην Γενεύη θα παραβρεθούν από την πλευρά της ευρωλίγκα ο ισχυρός άνδρας της λίγκας ο Τζόρντι Μπερτομέου και από τη FIBA θα βρίσκεται  ο Πάτρικ Μπάουμαν ενώ την  Fiba Europe θα εκπροσωπήσει ο Τουργκάι Ντεμιρέλ.

Οσον αφόρα τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη συζήτηση αυτές είναι: η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε και η Αρμάνι Μιλάνο, ενώ από πλευράς ομοσπονδιών, στην Γενεύη θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο Ισπανός Χοσέ Λουίς Σαεθ και ο Ιταλός Τζιοβάνι Πετρούτσι.

Η συνάντηση αύτη θα κρίνει εν πολλοίς και το μέλλον της διοργάνωσης καθώς είναι ορατός παρά ποτέ ο κίνδυνος δημιουργίας δυο ξεχωριστών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων κάτι που έχει να συμβεί από το 2001 όταν και τότε είχαν διοργανωθεί από πλευράς FIBA η Σουπρολίγκα και από πλευράς Ευρωλίγκας η Euroleague.

Κάτι που φυσικά αν συμβεί ξανά μόνο κακό θα κάνει στο άθλημα καθώς θα χωρίσει και πάλι τους συλλόγους σε δυο στρατόπεδα ενώ και τα διαφημιστικά οφέλη δεν θα είναι τα ίδια για αυτό και στη Γενεύη θα βρεθούν και δυο τρεις ισχυροί οικονομικοί παράγοντες που θα συνδράμουν στα πλάνα για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ.