Λιγότερο από μία εβδομάδα, πλέον, χρειάζεται για να μάθουν οι ελληνικές ομάδες τους αντιπάλους που θα έχουν την επόμενη αγωνιστική περίοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στην πρώτη φάση. Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουλίου και στο Mediapro Auditorium της Βαρκελώνης, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την Ευρωλίγκα και το Eurocup, εν όψει της σεζόν 2015-2016.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 12:00 (τοπική ώρα) για το Eurocup, και αντιστοίχως στη μία το μεσημέρι για την Ευρωλίγκα. Όπως πάντα, η πρώτη διοργάνωση θα ξεκινήσει με έξι ομίλους των έξι ομάδων, ενώ για τη δεύτερη τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων, ενώ για δέκατο συνεχόμενο χρόνο θα μπορεί να μεταδοθεί τηλεοπτική μέσω του Euroleague.net και των εθνικών καναλιών κάθε χώρας. Αμέσως μετά κλήρωση, η οποία αφορά Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα και ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ για το Eurocup, οι φίλοι του συλλογικού ευρωπαϊκού μπάσκετ θα παρακολουθήσουν συνεντεύξεις των εκπροσώπων κάθε συλλόγου για τις πρώτες εντυπώσεις που θα φέρει ο σχηματισμός του ομίλου όπου θα συμμετάσχει.

Πρόκειται για την κορύφωση των εκδηλώσεων των ημερών αυτών στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, όπου διεξάγονται παράλληλα τα ετήσια workshops μεταξύ παικτών, προπονητών και παραγόντων των συμμετεχουσών ομάδων.