Ο πρώην άσσος του Ολυμπιακού δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα που είχε στο γόνατο και τον άφησε εκτός για αρκετούς μήνες  και απ ότι φαίνεται σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει να ξανακάνει αρθροσκόπηση.

Ο Λίνας Κλέιζα αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 28 Δεκεμβρίου κι από τότε παραμένει εκτός. Ο Λιθουανός άσσος επισκέφτηκε τον γιατρό της ομοσμπονδίας της Λιθουανίας, Ντάλιους Μπαρκάουσκας και τον μάνατζερ της ομάδας, Αντάνας Γκουόγκα,  ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι μόνο αμφίβολη η φετινή σεζόν για τον Λίνας Κλέιζα αλλά και το αν θα καταφέρει να ξαναπαίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον Αντάνας Γκουόγκα υπήρξαν επιπλοκές στην αποκατάσταση του φόργουορντ της Λιθουανίας. ”Στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου ο παίκτης ήταν πληγωμένος, κάτι που του έφερε ψυχολογικά προβλήματα. Προσπάθησε να δώσει παραπάνω από αυτά που μπορούσε. Το μυαλό του ήθελε αλλά το σώμα του δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Νομίζω ότι ο παίκτης θα πρέπει να βοηθηθεί από τους γιατρούς της Λιθουανίας. Η ομοσπονδία της Λιθουανίας θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τον αθλητή της.’’ δηλώνει ο τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας της Λιθουανίας.

 ”Δεν ξέρω τι να περιμένω, τα νέα που έμαθα είναι  θετικά κι αρνητικά.’’ αναφέρει ο Γιόνας Καζλάουσκας. Τα ανησυχητικά νέα για τον ομοσπονδιακό τεχνικό έρχονται την στιγμή που ο Γιανκούνας είναι ήδη εκτός λόγω του τραυματισμού στον ώμο για τους επόμενους τέσσερις μήνες κι είναι επίσης αμφίβολη η ετοιμότητά του για το ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.

Ο άσσος της Ζαλγκίρις αποτέλεσε σημαντικό μέλος της Εθνικής ομάδας της Λιθουανίας τα τελευταία χρόνια τόσο στο ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας όσο και στο μουντομπάσκετ της Τουρκίας και στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Λιθουανοί πρέπει να αγωνιστούν χωρίς κάποιον σταρ τους αφού στο παρελθόν έχουν απουσιάσει από την ομάδα είτε για προσωπικούς λόγους είτε λόγω τραυματισμών τα αδέρφια Λαβρίνοβιτσ, ο Σισκάουσκας κι ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο οποίος ήθελε πολύ να αγωνιστεί αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας αναφέρει επίσης: ”Είμαι πολύ ανήσυχος για τον Λίνας. Ο παίκτης αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της ομάδας τα τελευταία χρόνια κι ελπίζω να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει’’.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πέρασε κάτι παρόμοιο πριν το ευρωμπάσκετ του 2011, όταν και αγωνίστηκε σε 39 παιχνίδια εκείνη την χρονιά πριν κάνει την πρώτη του επέμβαση στο γόνατο. Ο Κεμζούρα τον περίμενε τον περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή στο ευρωμπάσκετ, που έγινε στην χώρα του αλλά τελικά ο παίκτης δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Αξέχαστο θα μείνει το 2010 και το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, εκεί όπου κανείς δεν υπολόγιζε του Λιθουανούς, που με ηγέτη τον Λίνας Κλέιζα, που πήρε στην πλάτη του την ομάδα και με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ μέσο όρο οδήγησε την Λιθουανία στο χάλκινο μετάλλιο.