Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και η διοίκηση των Μπλαουγκράνα έχουν βάλει στο φουλ τις μηχανές για να δημιουργήσουν μία πολύ δυνατή ομάδα την επόμενη σεζόν σε Ευρωλίγκα και Ισπανία. Όμως η Μπαρτσελόνα θα αγωνιστεί την νέα χρονιά χωρίς τον Άλεξ Αμπρίνες στις τάξεις της, αφού εκείνος θα γίνει μέλος των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Ο Καταλανός shooting guard γίνεται ο δεύτερος παίκτης το φετινό καλοκαίρι που χάνει η Μπαρτσελόνα, μετά την αποχώρηση του Τόμας Σατοράνσκι για τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο Αμπρίνες έγινε draft με την Οκλαχόμα το 2013 σε ηλικία 20 ετών στο δεύτερο γύρο στο νούμερο 2 και φέτος αποφάσισε να μεταβεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού όπου θα υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές 17 εκατομμύρια δολάρια. Να θυμίσουμε ότι ο 23χρονος γκαρντ φέτος αναδείχθηκε Καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρωλίγκα και είχε 9,3 πόντους με 42% στο τρίποντο.

Πάντως ο κόουτς Μπαρτζώκας μετά τις αποχωρήσεις από το ρόστερ της ομάδας προχωράει τον σχεδιασμό με την διαφαινόμενη απόκτηση του Ταϊρίς Ράις στην περιφέρεια και την προσθήκη του Βίκτορ Κλαβέρ στις θέσεις των φόργουορντς. Το μόνο σίγουρο ότι φετινό καλοκαίρι για τους Καταλανούς θα είναι εκτός από πολύ σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον.