Στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της Γηραιάς Ηπείρου, ανήκει μάλλον και ο πιο ανταγωνιστικός θεσμός Κυπέλλου. Οι Ισπανοί είναι έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού της Α Κορούνια, όπου θα διεξαχθεί το Top-8 μεταξύ 18-21 Φεβρουαρίου. Στην κορύφωση της διοργάνωσης αυτής, η κλήρωση δεν επεφύλαξε κάποιο σπουδαίο παιχνίδι, τουλάχιστον από πλευράς ονομάτων και δυναμικότητας, αλλά φαίνεται πως αυτά προμηνύεται ότι θα ακολουθήσουν… όσο προχωρά προς το τέλος της.

Τα ζευγάρια, στα οποία χωρίζονται οι οκτώ ομάδες, είναι τα εξής:

Μπαρτσελόνα – Μπιλμπάο
Βαλένθια – Γκραν Κανάρια
Ομπραντόιρο – Λαμποράλ Κούτσα
Ρεάλ Μαδρίτης – Φουνελαμπράδα

Οι δύο μεγάλες αντίπαλοι, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, για άλλη μια φορά δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά αλλού, παρά μόνο στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά τα «εμπόδια» μέχρι τότε είναι υψηλά. Από τη μία πλευρά, οι Καταλανοί έχουν να κάνουν με την άκρως ανταγωνιστική Μπιλμπάο του Γιώργου Μπόγρη, ενώ αν περάσουν θα διασταυρωθούν στον ημιτελικό με μία εκ των Βαλένθια ή Γκραν Κανάρια. Η πρώτη την κέρδισε πριν λίγες μέρες και είναι αήττητη στο ισπανικό πρωτάθλημα, και από την άλλη ένα συγκρότημα που έχει κόουτς τον Άιτο Ρενέσες, δε γίνεται ποτέ να «ξεγραφτεί». Από τη δική της μεριά, η «Βασίλισσα» οφείλει να δείξει σοβαρότητα απέναντι στην Φουενλαμπράδα και εν συνεχεία να κάμψει την αντίσταση είτε της αξιόμαχης Ομπραντόιρο, είτε της εξαιρετικής μέχρι τώρα Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση.

Κι όλα αυτά (για να μην το ξεχνάμε), με τους φιλάθλους και των οκτώ ομάδων μαζί στις εξέδρες. Μία λαμπρή διοργάνωση, η οποία ετοιμάζεται να προσφέρει ρίγη συγκίνησης, όσο ποτέ άλλοτε…