Στην δέκατη τρίτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος βρίσκεται η Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη, τρεις νίκες πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ απομένουν ακόμα 7 αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης επέστρεψε φέτος στην πρώτη κατηγορία και θέλει με αργά και σταθερά βήματα να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, αρχικά στην ελίτ του γαλλικού μπάσκετ και στην συνέχεια της Ευρώπης.

Στόχος την φετινή περίοδο ήταν η εύκολη παραμονή στην κατηγορία, κάτι που απ ότι φαίνεται θα επιτευχθεί, αφού οι Πουατιέ και Μπουλαζάκ (αμφότερες 7 νίκες), που πέφτουν αυτή τη στιγμή, δύσκολα να κάνουν σερί νικών μέχρι το τέλος. Μάλιστα, την αγωνιστική που μας πέρασε η Λιμόζ κέρδισε μέσα στην έδρα της Πουατιέ 88-80 έχοντας και την ισοβαθμία (2 νίκες), ενώ την προτελευταία αγωνιστική πάει στην έδρα της Μπουλαζάκ.

Αν κυνηγάνε μία ομάδα οι Πουατιέ και Μπουλαζάκ, αυτή είναι η Νανσί, που βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όμως, γνωρίζει ότι αν δεν εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή της ομάδας του δεν μπορούν να εφησυχάσουν αυτός κι οι παίκτες του.  Η συνταγή για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στα εναπομείναντα παιχνίδια είναι ίδια με αυτή που ακολουθήθηκε όλη την χρονιά κι αυτή που χαρακτηρίζει τον προπονητή της είτε τώρα σαν τεχνικό είτε παλαιότερα σαν παίκτη. Η άμυνα.

Πάντως η Λιμόζ, από την οποία απουσιάζει εδώ και καιρό ο Άγγελος Τσάμης λόγω τραυματισμού, έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα από τις τρεις, μετά την Μπουλαζάκ ίσως, καθώς  οι ομάδες, που έχει να αντιμετωπίσει είναι ενδιαφερόμενες και πολλές από αυτές βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας στοχεύοντας στην τετράδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων:

Λε Μαν – Λιμόζ
Λιμόζ – Βιλερμπάν
Ντιζόν – Λιμόζ
Στρασβούργο – Λιμόζ
Λιμόζ – Παρί Λεβαλουά
Μπουλαζάκ – Λιμόζ
Λιμόζ – Ναντέρ

 

Σαλόν ΣαονέΠουατιέ
Πουατιέ – Ντιζόν
Ορλεάν – Πουατιέ
Πουατιέ – Σολέ
Πουατιέ – Νανσί
Λε Μαν – Πουατιέ
Πουατιέ – Ροάν

 

ΣολέΝανσί
Νανσί – Σαλόν
Παρί Λεβαλουά – Νανσί
Νανσί – Λυόν
Πουατιέ – Νανσί
Ροάν – Νανσί
Νανσί – Λε Μαν

 

Παρί ΛεβαλουάΜπουλαζάκ
Στρασβούργο – Μπουλαζάκ
Μπουλαζάκ – Ροάν
Γκραβελίν – Μπουλαζάκ
Μπουλαζάκ – Ναντέρ
Μπουλαζάκ – Λιμόζ
Χάβρη – Μπουλαζάκ