Με μία εύκολη επικράτηση της Νίζνι ξεκίνησε το σημερινό πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής της VTB League, με τη μέχρι πρότινος αντίπαλο του Ολυμπιακού να επικρατεί της Ενισέι με 73-86. Οι παίκτες του Άιναρς Μπαγκάτσκις, προσαρμοζόμενοι στις απουσίες των Ρότσεστι και Τόμπκινς, απάντησαν στο καλό πρώτο ημίχρονο των γηπεδούχων (39-32), με ένα εκπληκτικό επιμέρους σκορ 16-28 στο τρίτο δεκάλεπτο, χάρη στο οποίο κέρδισαν τον έλεγχο του αγώνα, προηγούμενοι με 55-60. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη και ιδιαίτερα στο επιθετικό κομμάτι, με το «βομβαρδισμό» του αντίπαλοι καλαθιού να αποφέρει σκορ 18-26 στην τελευταία περίοδο και τελικά ένα «διπλό» που την οριστικοποιεί στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Αρτ Παρακχούσκι έκανε «πάρτι» στις δύο ρακέτες με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ Μέκελ και Ίβλεφ τον ακολούθησαν, με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα, με τον πρώτο να έχει και 8 ασίστ. Οι 23 πόντοι και τα 6 ριμπάουντ του Κικάνοβιτς, καθώς και οι 13 πόντοι με 8 ασίστ του Ντι Τζέι Κούπερ, δεν αρκούσαν στους γηπεδούχους.

Συγκλονιστικό φινάλε είχαμε, αντιθέτως, σε Μινσκ και Σαμάρα, όπου Ούνικς και Ζενίτ πήραν στο «νήμα» την νίκη απέναντι σε Μινσκ και Κράσνε Κρίλια αντίστοιχα. Αρχικά, η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν είχε αρκετά δύσκολο έργο, καθώς χρειαζόταν να ανατρέψει το 49-37 του ημιχρόνου, με το οποίο προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι. Πραγματοποιώντας ένα τρομερό επιμέρους σκορ 12-27 στην τρίτη περίοδο, πήραν αυτοί τα ηνία της αναμέτρησης (61-64), αλλά τίποτε ασφαλώς δεν είχε τελειώσει. Μπορεί ο Πάνιν να έκανε το 78-85, με δύο λεπτά για το φινάλε, αλλά η Μινσκ δεν τα παράτησε και με γρήγορο σερί 5-0 δήλωσε «παρούσα». Ο Λικχοντέι με 1/2 βολές έκανε το 83-86 και η Ούνικς άφησε την ευκαιρία στην αντίπαλό της να εκδηλώσει επίθεση, η οποία ξεκίνησε στα 27 δεύτερα για την εκπνοή. Ο Τζάστιν Γκρέι αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για την ισοφάριση, ενώ ο Λικχοντέι ήταν αυτήν την φορά πιο ψύχραιμος, διαμορφώνοντας το τελικό 83-88. Κορυφαίοι των νικητών, ήταν οι Ουάιτ και Λικχοντέι και Αντίποφ, με 18 πόντους για τον πρώτο και 17 για τους άλλους δύο, με τον Ουάιτ να προσθέτει και 8 ασίστ. Ο Φίσερ είχε 16 πόντους, ενώ ο Τζέρελς 13 πόντους με 7 ασίστ. Για τους ηττημένους, ο Ιβάν Μάρας είχε 21 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Γκρέι 17 πόντους και 6 ασίστ. Η Ούνικς, κατακτά οριστικά την έκτη θέση.

Πολύ κοντά στην «αυτοκτονία» έφτασε η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, επικρατώντας με 84-86 της Κράσνε Κρίλια. Με το σκορ στο 75-81, χάρη σε καλάθι του Βικρόφ, με 33 δεύτερα για το τέλος, όλα έμοιαζαν να απλουστεύονται, αλλά ένα επιμέρους 9-5 των γηπεδούχων, έφερε το σκορ στο 75-84, με τρία δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Βικρόφ ήταν εύστοχος στην πρώτη βολή, αστόχησε στη δεύτερη, και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Ο Μπορόβνιακ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, για να προσθέσουν οι Κομόλοφ και Βικρόφ από 14 πόντους. Οι 20 πόντοι και τα 10 ριμπάουντ του Φίντι, δεν έφταναν στην Κράσνε Κρίλια.