Όπως οι ομάδες του προσεχούς Ευρωμπάσκετ, έτσι και εκείνες του Παναμερικανικού Πρωταθλήματος προετοιμάζονται για τη μεγάλη διοργάνωση που θα δώσει δύο θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Οι ομοσπονδιακοί προπονητές έχουν ήδη αρχίσει να ολοκληρώνουν τη λίστα της προεπιλογής τους και το ελληνικό μπάσκετ θα δώσει το «παρών» και σε αυτό το γεγονός.

Συγκεκριμένα, ο Εστεμπάν Μπατίστα έχει κληθεί από τον κόουτς Αντριάν Καπέλι να ενισχύσει τις προσπάθειες της Εθνικής Ουρουγουάης. Μαζί του, θα είναι και ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Μάλαγα, με το δίδυμο αυτό να ηγείται ουσιαστικά της πορείας των Λατινοαμερικανών. Η προετοιμασία τους αρχίζει στις 20 Ιουλίου στο Μοντεβιδέο, με το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα να διεξάγεται στο Μεξικό, μεταξύ 31/8 και 12/9.

Αναλυτικά, η λίστα της προεπιλογής για την Εθνική Ουρουγουάης:

Γκουστάβο Μπαρέρα, Λουτσιάνο Παρόδι, Σαντιάγκο Βιδάλ, Ντέμιαν Αλβάρες, Μπάιαν Γκαρθία, Αλεχάντρο Ακόστα, Τζέισον Γκρέιντζερ, Εστεμπάν Μπαττίστα, Μαξιμιλιάνο Σόλε, Οκτάβιο Μεδίνα, Μαρθέλ Σόουβερμπιελ, Ματίας Καλφάνι, Ρέκε Νιουσόμε, Ερνάντο Κάσερες, Κιρίλ Γουόσμαν, Γκονζάλο Ιγκλέσιας, Ιγκνάσιο Γκέρα.