Είναι δύο άνθρωποι, που έχουν συνδέσει άρρηκτα το όνομά τους με την ένδοξη σύγχρονη ιστορία της Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας μάλιστα συνεργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ η ίδια κυριαρχούσε. Ο Άντονι Πάρκερ και ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι επίσης… παιδιά του λαού της εξάκις πρωταθλήτριας Ευρώπης και στο φιλικό με αντίπαλο την Νταρουσάφακα συνέβη το «αδιαχώρητο» για αμφότερους, ώστε να τιμηθούν με τον δέοντα τρόπο.

Ο Αμερικανός πρώην φόργουορντ, φορώντας για πέντε χρόνια τα «κίτρινα» της Μακάμπι, είχε κατακτήσει τη Σουπρολίγκα του 2001 και τις Ευρωλίγκες του 2004 και του 2005, με τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή να συνεργάζεται μαζί του στα δύο πρώτα χρονικά τρόπαια και να οδηγεί σε ένα «θαύμα» την «ομάδα του λαού» το 2014, όταν θριάμβευσε στο Μιλάνο με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο τελευταίος, είναι πλέον τεχνικός της Νταρουσάφακα, αλλά στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, η προσφορά του δε θα μπορούσε να ξεχαστεί από τους φίλους της Μακάμπι.

Οι δύο σπουδαίες αυτές προσωπικότητες βραβεύτηκαν από τη διοίκηση και ακολούθησε ένας… λογικός χαμός στο «Γιαντ Ελιάου», που έδειξε την ευγνωμοσύνη προς τους δύο.