Συνεχίζει… ακάθεκτη η Χοβεντούτ Μπανταλόνα, η οποία μένει σταθερά στην κορυφαία τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος και συνεχίζει να “κυνηγά” τις κορυφαίες δυνάμεις τις λίγκας. Με εμφανίσεις, όπως αυτή κόντρα την Φουενλαμπράδα, μπορεί να ελπίζει σε κάτι τέτοιο, με τους Καταλανούς να υποτάσσουν τους αντιπάλους τους με 85-65.

Ο Γκόραν Σάτον ήταν για άλλη μία φορά ασταμάτητος, με 21 πόντους (7/11 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 8 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ, ενώ για τους φιλοξενούμενους υπήρξαν μεν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τους Κλαρκ και Ακιντέλε (16 πόντοι έκαστος), Μπάρον (15 πόντοι) και Πάνκο (11 πόντοι), να μην έχουν όμως καμία βοήθεια, μιας και οι υπόλοιποι παίκτες σκόραραν συνολικά μόλις 7 πόντους!

Μοναδικό φινάλε στις Κανάριες Νήσους, με την τοπική Γκραν Κανάρια να είναι μεγάλη (η λέξη Γκραν στα ισπανικά)… όνομα και πράγμα στο φινάλε απέναντι στην Καχασόλ και να κερδίζει στο “νήμα” με 71-70. Αρχικά “σκεπάστηκαν” τα καλάθια από τους γηπεδούχους, με δύο τάπες στις τρεις τελευταίες επιθέσεις της ομάδας του Νόρις, κι έπειτα δράση ανέλαβε ο Κάιλ Κούριτς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα για το σύνολο του Ρενέσες, με τρίποντο στα 12 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή. Πορζίνγκις και Μπάιαρς απέτυχαν, μετά, να ανατρέψουν της εις βάρος κατάσταση για τους Ανδαλουσιανούς.

Κορυφαίος των νικητών ήταν, βέβαια, στο υπόλοιπο παιχνίδι, ο Μπέγιας με 18 πόντους, με τους Ερνανγκόμεθ (14 πόντοι), Πορζίνγκις (13 πόντοι) και Ροντρίγκες (12 πόντοι), να διακρίνονται για τους φιλοξενούμενους.