Ύστερα από την τοποθέτηση των δύο «αιωνίων» στα αντίστοιχα γκρουπ δυναμικότητας της Ευρωλίγκα, κατέστη πλέον γνωστή και αυτή των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Eurocup. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης έμαθαν τη θέση από την οποία θα κληρωθούν, εν όψει της επόμενης διοργάνωσης, με το «Δκέφαλο του Βορρά» ως συμμετέχοντα τα δύο τελευταία χρόνια να βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι άλλες δύο ομάδες που μόλις εισήχθησαν, βρίσκονται στον αμέσως επόμενο όμιλο, όπως επιβεβαίωσε με την εξής ανακοίνωση η ΚΑΕ Άρης: «Ο Αρης τοποθετήθηκε στο 5ο γκρουπ δυναμικότητας της Ανατολικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει. Η κλήρωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 9/7 (12μ.μ.) στη Βαρκελώνη.

Την ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της εταιρίας, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος θα πάρει μέρος και στη συνάντηση των ομάδων την Τετάρτη 8/7 (5μ.μ.) με τους ιθύνοντες της διοργάνωσης».

Τα εν λόγω γκρουπ δυναμικότητας αφορούν τις 18 εκ των 36 ομάδων των ομίλων του Eurocup, καθώς αναφερόμαστε στην Ανατολική Περιφέρεια του.

Αναλυτικά:

1ο γκρουπ δυναμικότητας: Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), Γαλατάσαραϊ (Τουρκία), Μπεσίκτας (Τουρκία)

2ο γκρουπ δυναμικότητας: Μπάνβιτ (Τουρκία), Νίζνι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)

3ο γκρουπ δυναμικότητας: Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Κράσνι Οκτιάμπρ (Ρωσία)

4ο γκρουπ δυναμικότητας: Χάποελ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), ΠΑΟΚ (Ελλάδα), Ρίγα (Λετονία)

5ο γκρουπ δυναμικότητας: ΑΡΗΣ (Ελλάδα), ΑΕΚ (Ελλάδα), Νεπτούνας (Λιθουανία)

6ο γκρουπ δυναμικότητας: Τουρόβ (Πολωνία), Στεάουα (Ρουμανία), (Εκκρεμεί)